De meest voorkomende en andere hondennamen in Spanje in 2020

De meest voorkomende en andere hondennamen in Spanje in 2020
Beeld: Freepik

De meest voorkomende en andere hondennamen in Spanje in 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woon je in Spanje, ben je van plan in Spanje te gaan wonen of wil je in eigen land een hond nemen dan kan het best zijn dat je voor een Spaanse of internationale naam kiest. Volgens de website Rover waren in 2020 de meest voorkomende hondennamen Coco en Luna voor respectievelijk ‘machos’ en ‘hembras’ ofwel mannetjes en vrouwtjes honden.

Het kiezen van de perfecte naam voor een huisdier is een serieuze zaak. In veel gevallen wordt gekozen voor de typische namen die zo’n beetje overal hetzelfde zijn zoals Max, Bella, Luna, Kira en Lola.

Maar nadat series en speelfilms die met name de streamingdiensten zoals Netflix de huiskamers binnenkomen steeds populairder zijn geworden, wordt ook vaak gekozen voor namen van hoofdrolspelers in series en films. Ook heeft het eerste pandemie-jaar invloed gehad op hondennamen.

Bij Rover inspecteert men elk jaar de database met meer dan een miljoen huisdieren om te bepalen welke namen het populairst zijn. Lees verder om de meest populaire hondennamen van 2020 te ontdekken in Spanje. 

Wij melden de top 10 maar op deze website kun je voor zowel de mannelijke als vrouwelijke honden de top 100 lijst bekijken met genoeg namen voor inspiratie.

De 10 populairste mannelijke hondennamen (machos)

 1. Coco
 2. Thor
 3. Max
 4. Rocky
 5. Toby
 6. Simba
 7. Leo
 8. Lucas
 9. Zeus
 10. Bruno

De 10 meest populaire vrouwelijke hondennamen (hembras)

 1. Luna
 2. Nala
 3. Kira
 4. Lola
 5. Bimba
 6. Mia
 7. Noa
 8. Kiara
 9. Dana
 10. Gala

Andere namen

Wist je dat de Spaanse hondenbezitters gek zijn namen van zowel zoetigheid als ander eten. Denk bijvoorbeeld aan Trufa, Candy, Oreo, Choco en Kinder voor zoete namen en Bimbo, Taco, Macarron, Lima en Sushi als andere op eten gebaseerde namen. Ook Canela, Cookie en Sugus wordt veel gebruikt als hondennaam in Spanje.

En wat dacht je van op alcohol gebaseerde namen zoals Whisky, Brandy, Birra, Baileys, Hendrix, Tequila, Gin, Syrah, en Mimosa. 

Wat betreft tv-series en films zijn bekend Jack, Kevin, Kate, Toby (This is us), Loki (Thor), Arya (Game of Thrones), Rio, Oslo, Nairobi, Denver, Tokyo, Milan (La Casa de Papel) en Leia, Luke, Obi, Anakin, Chewbacca en zelfs Darth Vader (Star Wars).

En wat dacht je van hondennamen gebaseerd op reizen en landen zoals de exotische namen India, Asia, Kenya, Africa, Siria, Congo, Nairobi en Tokyo (beiden ook van La Casa de Papel), Dubai en Bali.

Namen geïnspireerd op de natuur en het weer zijn o.a. Luna, Duna, Jara, Estrella, Cala, Copito, Brisa, Rayo, Trueno, Isla, Sol, en Arena.

Heb jij een hond en zit jouw gekozen naam voor je trouwe viervoeter tussen de 10 populairste hondennamen van 2020?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.