Het Spaanse woord of zin van de dag (266)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (266)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Maandag 10 mei 2021

El lunes 10 de mayo de 2021
uitspraak: el loenes djez (slissende z) de majo de dosmielbeentioeno

Antwoord op de oefening van vrijdag: Vertaal deze onderstaande zinnen:

  1. Ik wil graag een afspraak maken met de tandarts. – Me gustaria pedir una cita con el / la dentista.
  2. Je moet naar de huisarts voor een analyse / onderzoek. Tienes que ir al médico de cabecera para una analítica.
  3. ¿Wanneer krijg ik een oproep voor een mammografie? ¿Cuándo me van a mandar una llamada para una mamografía?
  4. Vraag aan je huisarts: Ik heb een telefoonnummer nodig van de regering van …. voor oproep voor een borstonderzoek. Je zal wel denken, dit is wel een heel specifiek voorbeeld. Maar ik was zelf nog niet opgeroepen dus ik moest erachter aan gaan. En misschien help ik je hiermee. Pregunta al médico de cabecera: Necesito un número de teléfono de la junta de ….(Andalucía o Extremadura etc.) del departamento de la prevención del cáncer de mama.
Ga naar de inhoud