Málaga wil een einde aan de vervelende vrijgezellenfeesten

Málaga wil een einde aan de vervelende vrijgezellenfeesten
Beeld: Canva

Málaga wil een einde aan de vervelende vrijgezellenfeesten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In Málaga gelden net zoals in de rest van Spanje geen corona-regels meer en dus is alles weer teruggekeerd naar een pre-Covid situatie. Dat is ook te merken in de horeca en nachthoreca maar volgens velen ook helaas met de toename van het aantal vrijgezellenfeesten waar veel inwoners van de stad over klagen.

De ‘despedidas de soltero/a’ ofwel de vrijgezellenfeesten zijn teruggekeerd in Spanje, ook in Málaga waar deze al voor de pandemie erg populair waren. Maar met de toename van deze festiviteiten komen ook de klachten terug. Want er is veel geluidsoverlast op straat maar ook in de gehuurde appartementen waar er steeds meer van zijn in Málaga.

De groepen mannen of vrouwen die nog net voordat ze trouwen vaak banaal verkleed nog even de bloemetjes buiten zetten tijdens een vrijgezellenfeest met hun vrienden of vriendinnen zijn weer in veelvoud te zien in het centrum van Málaga. Maar de burgemeester wil er iets aan doen zoals het plaatsen van geluidssensoren die meteen geluidsoverlast kunnen detecteren waarna de politie kan optreden.

Burgemeester De la Torre wil dat het kwaliteitstoerisme in Málaga gewaarborgd wordt en iedereen die naar de stad komt om te genieten dient zich te houden aan de lokale regels, onder andere wat betreft geluidsoverlast. Doe je dat niet, dan moet je rekening houden met de consequenties zoals hoge boetes.

De vrijgezellenfeesten zijn voor de horeca en de toeristische sector vaak een goudmijntje maar tegelijkertijd zorgt het ook voor kopzorgen. Steden als Málaga, Sevilla, Granada maar ook Barcelona, Madrid, Valencia en Zaragoza worden vaak elk weekend door tientallen ‘despedidas de soltero/a’ bezocht.

Ga naar de inhoud