Het Spaanse koningshuis heeft meer dan 300 geschenken ontvangen in 2023

Het Spaanse koningshuis heeft meer dan 300 geschenken ontvangen in 2023
Beeld: @CasaReal / X

Het Spaanse koningshuis heeft meer dan 300 geschenken ontvangen in 2023

Het Spaanse Koningshuis ontving in 2032 meer dan 301 geschenken. Een van deze geschenken was van de Prinses van Asturië ter gelegenheid van haar 18e verjaardag en latere eedaflegging. Zo kreeg ze bijvoorbeeld een exemplaar van de Carta Magna van 1978 van premier Pedro Sanchez. Van de ontvangen geschenken waren er 150 specifiek bestemd voor koning Felipe VI. De overige geschenken werden verdeeld onder andere leden van het Koninklijk Huis, koningin Sofia en de rest van de familie.

Onder de geschenken van de koning zijn boeken, afbeeldingen of foto’s en verschillende memorabilia van de bezoeken die hij in 2023 bracht, evenals elementen van ambachtelijke en andere traditionele producten.

Daaronder zijn leuke elementen zoals de twee Guayabera’s (Yucatan-overhemden) die hij ontving van de organisatie van de Ibero-Amerikaanse Top die in de Dominicaanse Republiek werd gehouden, de Poncho’s die hij kreeg van de president van Paraguay, Santiago Peña Palacios, of van de NH Hotel Group tijdens zijn bezoek aan Argentinië of de Sombrero Vueltiao die hij ontving van de president van Colombia, Gustavo Petro, en zijn vrouw, Verónica Alcocer, tijdens zijn bezoek aan Spanje.

Het overzicht bevat alle 301 geschenken om transparantie te bieden, inclusief geschenken van burgers zoals een schilderij, boek en foto. Andere koningshuizen hebben ook geschenken gegeven in 2023, zoals een porseleinen vaas van de Belgische koninklijke familie, een Delfts blauw bord van de Nederlandse koninklijke familie, een fotoalbum uit het Verenigd Koninkrijk, een kristallen vaas van het Zweedse koningshuis en een houten beeldje uit Noorwegen.

Verschillende bedrijven hebben ook geschenken gegeven zoals kleding van Inditex (Zara), een smartphone van Teléfonica, een bank cheque van de BBVA bank en brandstofbonnen van Repsol. Er zijn ook sportieve geschenken zoals twee shirts met handtekeningen van de spelers van Real Madrid en Fc Barcelona, een ticket voor een voetbalwedstrijd van de Spaanse voetbalbond, een tennisracket van de Spaanse tennisfederatie en een bal van de Spaanse basketbalfederatie.

Ga naar de inhoud