Politieagenten in El Campello hebben een Nederlandse toerist gered met een defibrillator

Politieagenten in El Campello hebben een Nederlandse toerist gered met een defibrillator
Beeld: AI-beeld / redactie

Politieagenten in El Campello hebben een Nederlandse toerist gered met een defibrillator

In El Campello, een populaire badplaats aan de Costa Blanca, voltrok zich onlangs een opmerkelijke reddingsactie waarbij twee politieagenten met behulp van een defibrillator het leven van een Nederlandse toerist redden. Deze gebeurtenis illustreert de snelle en doeltreffende reactie van de plaatselijke autoriteiten in noodsituaties, evenals de vitale rol van goede opleidingen en de juiste uitrusting voor eerstelijnspersoneel.

Op die fatale 21e maart 2024 ontving de alarmcentrale een oproep over een man die bewusteloos was geraakt in een winkel aan de Calle Muro straat. Twee politieagenten van de lokale politie spoedden zich onmiddellijk naar de locatie en troffen daar een Nederlandse toerist aan die geen teken van leven meer vertoonde.

Zonder tijd te verliezen, schakelden de agenten over op een levensreddende interventie. Terwijl ze wachtten op de komst van de ambulance, begonnen ze meteen met reanimatiepogingen en maakten ze gebruik van een semi-automatische externe defibrillator (AED) die standaard aanwezig is in de politievoertuigen van El Campello.

Gezien de vertraging in de aankomst van de ambulance, namen de agenten het initiatief om coördinatie op te zetten met het nabijgelegen gezondheidscentrum. Een ander politievoertuig bracht de medische professionals met spoed naar de locatie, waardoor levensreddende zorgen konden worden voortgezet.

Na een maand in het ziekenhuis te hebben gelegen, heeft de Nederlander contact opgenomen met de lokale politie. Hij wil graag de agenten bedanken die zijn leven hebben gered. De man is bijna volledig hersteld en de artsen op de intensive care hebben hem verteld dat de eerste hulp die hij kreeg cruciaal was om hem in leven te houden. De hereniging tussen de Nederlander en de agenten zal binnenkort plaatsvinden. 

Dit is niet de eerste keer dat de lokale politie van El Campello iemands leven redt met behulp van DESA-apparaten. In juni vorig jaar gebeurde hetzelfde in het Mercadillo-gebied. Het is essentieel om eerste hulp te kennen en uit te voeren op de kritiekste momenten, omdat soms iemands leven ervan afhangt.

Ga naar de inhoud