SpanjeVerhaal: Ons B&B-avontuur in de provincie Alicante (19)

SpanjeVerhaal: Ons B&B-avontuur in de provincie Alicante (19)
Beeld: ingezonden

SpanjeVerhaal: Ons B&B-avontuur in de provincie Alicante (19)

INTRO: Na bijna drie jaar verbouwen, openen zussen Noëlle, Suzanne en Michelle in oktober 2023 hun gloednieuwe Bed & Breakfast Casa la Vall in het nog authentiek Spaanse dorpje Benialí in de provincie Alicante. Lang kunnen ze er samen echter niet van genieten. Er moet immers opnieuw geld in het laatje worden gebracht. En dus vertrekken Noëlle en Suzanne na een maand alweer naar Zwitserland, voor een winterseizoen in de horeca, terwijl Michelle achterblijft om de Bed & Breakfast langzaam op de kaart te zetten.

Nu we het wisselvallige weer achter ons hebben kunnen laten en mijn zusjes nog een paar weken hier zijn voordat ze weer naar Zwitserland uitgezonden zullen worden, is het de hoogste tijd om de tuin zomerklaar te maken. Met het beetje geld dat we nog over hebben van het winterseizoen in Zwitserland, maken we balans op. Wat hebben we écht nodig en wat kan nog wel even wachten?

Een nieuw koffiezetapparaat? De kofferrekken voor de kamers? Een tweede droger? Dat kan nog wel even wachten. Klaptafels om buiten te kunnen ontbijten? Zonnebedjes zodat onze gasten van de Spaanse zon kunnen genieten? Parasols om hen tegelijkertijd tegen dezelfde felle zon te beschermen? Dat kunnen we maar beter zo snel mogelijk aanschaffen. Maar om te voorkomen dat we teveel van ons zuurverdiende geld uitgeven doe ik van tevoren niet alleen uitgebreid onderzoek naar waar we deze spullen dan het beste kunnen halen, maar zorg ik er ook voor dat we deze shopping spree combineren met een rit naar het vliegveld. Nadat we onze vrienden uitgezwaaid (en hun kinderen uitgebreid geknuffeld) hebben, zetten we dan ook direct koers naar Finestrat. De dag is kort en onze lijst is lang.

Om de Makro, Action, Jysk, Casa en Leroy Merlin kunnen we sowieso niet heen. Omdat we de beoogde aankopen in de laatste drie winkels in Finestrat weloverwogen tegen elkaar hebben kunnen afwegen, kunnen we een groot deel ervan uiteindelijk in Ondara aanschaffen of bestellen. Maar niet voordat we onze verplichte stop bij Bon Patata in Albir hebben gemaakt. Dat we dit te allen tijde moeten ontkennen is vanzelfsprekend. De teleurstelling van een gemist Nederlands frietje mét, kunnen we onze vader namelijk niet aandoen. Maar ofschoon deze guilty pleasure ons weer nét genoeg energie geeft om de hele lijst af te werken, zijn we blij als we de auto aan het eind van deze lange dag weer voor de deur van ons huis kunnen parkeren. Dat ik vervolgens nog een aantal dagen aan mijn telefoon vastgelijmd moet blijven hangen omdat de helft van de aankopen nog aan huis moeten worden geleverd, neem ik op de koop toe. Pas als zelfs SEUR ons heeft weten te vinden, kan ik opgelucht adem halen.

Onze gang, die op dit moment verdacht veel weg heeft van een (klein) tuincentrum, proberen we zo snel mogelijk weer te bevrijden van alle nieuwe aankopen. Terwijl één van mijn zusjes de kamers in orde maakt en de ander de tuin, zet ik dit verhaal op papier. Mijn camera, om het eindresultaat vast te leggen, ligt al klaar. Dat ik daarvoor de grote lens moet gebruiken omdat de kleine het een aantal weken geleden begeven heeft, is typerend voor de situatie waarin wij ons op dit moment begeven. Gevleugelde uitspraken als “Bouw maar eens een Bed & Breakfast…”, “We moeten roeien met de riemen die we niet hebben” en “Wanneer we weer geld hebben, dan…” zijn inmiddels niet meer uit onze vocabulaire weg te denken. Ik zie ze allemaal nog wel een keer verschijnen op één van de Oud Hollandse tegeltjes die we in onze bar hebben hangen. Wanneer we weer geld hebben om ze te bestellen dan.     

De drie zussen Noëlle, Suzanne en Michelle zijn een B&B begonnen in Benialí in de provincie Alicante. Casa La Vall is hun droom en na drie jaar verbouwen is de B&B eindelijk klaar om bezoekers te ontvangen. Lees alles over de avonturen van hoofdzakelijk Michelle die ons op de hoogte houdt van wat er allemaal komt kijken bij een B&B in Spanje.

Ga naar de inhoud