skip to Main Content
Tweehonderd euro boete als je de auto te dicht op een andere parkeert op Mallorca
Twitter

Tweehonderd euro boete als je de auto te dicht op een andere parkeert op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Asociaal parkeren kost 200 euro op Mallorca

Twitter

PALMA – De lokale politie van de stad Palma (de Mallorca) op het grootste Balearen eiland Mallorca heeft op Twitter gedeeld wat zij doen met automobilisten die hun voertuig te dicht op een andere auto parkeren. Mocht door deze asociale parkeeractie een andere automobilist gehinderd worden om in zijn of haar auto te stappen dan kan men 200 euro boete tegemoet zien.

De Policía Local van Palma (de Mallorca) heeft het helemaal gehad met de asociale parkeerders in de stad. Als iemand een auto te dicht op een andere auto parkeert kan de gebruiker van de eerste auto een boete van 200 euro verwachten.

De Policía Local van Palma vraagt dan ook aan de weggebruiker “Calcula un poco porque si ‘no cabe’ mejor que busques otro aparcamiento para evitar posibles roces, tener que salir por el maletero y dejar totalmente cerrado a otros conductores” wat zoveel wil zeggen als “Denk even goed na want als een auto ‘niet past’ is het beter om een andere parkeerplaats te zoeken om krassen en deuken te voorkomen, de auto te verlaten via de kofferbak en om andere parkeerders geheel in te sluiten”.

De auto die te zien is in het Twitterbericht is van iemand die de politie waarschuwde omdat hij niet in zijn eigen auto kon komen omdat iemand te dichtbij geparkeerd had. Sterker nog, zijn auto stond tussen twee andere auto’s die bijna tegen zijn auto stonden ingeklemd. Uiteindelijk heeft de politie een bekeuring van 200 euro uitgeschreven voor de lastige parkeerders.

Als antwoord op dit Twitterbericht van de politie vroeg iemand zich echter af wat er gebeurd als een auto niet links of rechts te dicht op geparkeerd staat maar achter of voor als men in een rij moet parkeren. Daarnaast vraagt iemand zich af wat er gebeurd als hij goed geparkeerd staat en daarna een ander fout parkeert waardoor het lijkt dat hij de boeman is.

Palma (de Mallorca) is echter niet de enige stad die asociale parkeerders bekeurt, dat gebeurt ook in Sevilla waar de boete ook oploopt tot 200 euro en in Madrid waar men 60 euro dient te betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Als je eindelijk een plek gevonden hebt om te parkeren. Even een foto maken . Het tijdstip en datum enz. De mentaliteit van parkeerders is ook aan revisie toe . Plus meer parkeer gelegenheid zal ook helpen om al dat parkeer gedoe in Spanje aangenamer te maken . Vervoer in het algemeen aanpassen , dus wegen moeten echt verplaatst gaan worden. Er zijn veel knelpunten in Spanje , meestal te zien in het centrum en aan de kust voor en / of achter de boulevard. File en veel uitlaatgassen , dubbel parkeren , schuin op de stoep en op wandel / fietspaden . Alles rijdt op momenten langs elkaar heen.

  Zelfs horeca personeel hebben dagelijks te maken met het fietspad . Terrassen liggen niet echt gunstig om te werken. Leveranciers rijden kris kras over fietspaden en parkeren daar dan ook om goederen af te leveren.

  Op veel plaatsen zit het verkeer muurvast . De parkeerplaatsen zijn meestal vol en te klein en niet echt dichtbij . Volbouwen heeft dus ook zijn nadelen dat blijkt wel weer.

  Lang leve het electro tijdperk . Welkom ! Geen uitstoot meer . ! Morgen al zou mooi zijn..!

 2. Op zich terechte systematiek alleen is het grote probleem om achteraf aan te tonen wie van de twee geparkeerde auto’s er als eerste stond en dat dus wie de dader is…

  1. Heb het zelf gehad, voor mij en achter mij geen auto’s. Kom terug en kon amper wegrijden zo dichtbij ha men mij ingesloten. Geen boete gelukkig maar stel een boa komt en denkt dat ik ertussen gegaan bent zou er vervelend zijn

  1. Welnee, er is geen land in Europa waar men zo weinig aandacht besteedt aan het parkeren van auto ‘s als in Spanje. Simpele parkeergarages in de steden zijn volgens mij de oplossing.
   Logisch dat er een probleem is met auto’s in de steden: iedereen woont daar boven elkaar, op elkaar en naast elkaar.
   De meest afschuwelijke vormen van urbanisatie vindt je in stedelijk Spanje, helaas….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken