Tweehonderd euro boete als je de auto te dicht op een andere parkeert op Mallorca

Tweehonderd euro boete als je de auto te dicht op een andere parkeert op Mallorca

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De lokale politie van de stad Palma (de Mallorca) op het grootste Balearen eiland Mallorca heeft op Twitter gedeeld wat zij doen met automobilisten die hun voertuig te dicht op een andere auto parkeren. Mocht door deze asociale parkeeractie een andere automobilist gehinderd worden om in zijn of haar auto te stappen dan kan men 200 euro boete tegemoet zien.

De Policía Local van Palma (de Mallorca) heeft het helemaal gehad met de asociale parkeerders in de stad. Als iemand een auto te dicht op een andere auto parkeert kan de gebruiker van de eerste auto een boete van 200 euro verwachten.

De Policía Local van Palma vraagt dan ook aan de weggebruiker “Calcula un poco porque si ‘no cabe’ mejor que busques otro aparcamiento para evitar posibles roces, tener que salir por el maletero y dejar totalmente cerrado a otros conductores” wat zoveel wil zeggen als “Denk even goed na want als een auto ‘niet past’ is het beter om een andere parkeerplaats te zoeken om krassen en deuken te voorkomen, de auto te verlaten via de kofferbak en om andere parkeerders geheel in te sluiten”.

De auto die te zien is in het Twitterbericht is van iemand die de politie waarschuwde omdat hij niet in zijn eigen auto kon komen omdat iemand te dichtbij geparkeerd had. Sterker nog, zijn auto stond tussen twee andere auto’s die bijna tegen zijn auto stonden ingeklemd. Uiteindelijk heeft de politie een bekeuring van 200 euro uitgeschreven voor de lastige parkeerders.

Als antwoord op dit Twitterbericht van de politie vroeg iemand zich echter af wat er gebeurd als een auto niet links of rechts te dicht op geparkeerd staat maar achter of voor als men in een rij moet parkeren. Daarnaast vraagt iemand zich af wat er gebeurd als hij goed geparkeerd staat en daarna een ander fout parkeert waardoor het lijkt dat hij de boeman is.

Palma (de Mallorca) is echter niet de enige stad die asociale parkeerders bekeurt, dat gebeurt ook in Sevilla waar de boete ook oploopt tot 200 euro en in Madrid waar men 60 euro dient te betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.