WK-2019: Spaanse nationale vrouwenelftal voetbal plaatst zich voor het Wereldkampioenschap

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Voor de tweede keer op rij heeft het Spaanse nationale vrouwenelftal voetbal een plaats veroverd in het Wereldkampioenschap 2019 welke in Frankrijk gespeeld zal worden. De “selección española femenina” wist op vrijdag met 2-0 van Israël te winnen en de hoop was daarna gevestigd op de wedstrijd Finland-Oostenrijk wat rekenkundig goed uitpakte voor Spanje.

In 2019 zal het Nationale Spaanse vrouwenelftal voor de tweede keer meedoen met een WK, dit keer in Frankrijk. Drie jaar geleden in 2015 deed het “selección española femenina” voor het eerst mee tijdens het WK in Canada.

WK-2015

Tijdens dat WK zat Spanje in Groep E samen met Costa Rica, Brazilië en Zuid-Korea en speelde het vrouwenelftal de eerste wedstrijd op 9 juni 2015 tegen Costa Rica wat een 1-1 gelijkspel werd. Op 13 juni 2015 stond Spanje tegenover Brazilië wat de dames verloren met 1-0 en op 17 juni verloor Spanje met 2-1 van Zuid-Korea.

Spanje lag er tijdens het WK-2015 in Canada na de eerste ronde toen al uit maar geschiedenis was geschreven en het damesvoetbal werd (net zoals in Nederland) in Spanje ook bekend.

WK-2019

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019 is de 8e editie van het wereldkampioenschap voetbal vrouwen, dat wordt gehouden in Frankrijk in de zomer van 2019. Aan het eindtoernooi nemen 24 landen deel. De drie beste Europese landen kunnen zich middels dit toernooi kwalificeren voor het Olympisch voetbaltoernooi.

Spanje heeft zich deze vrijdag geclassificeerd voor enn plaats tijdens het WK-2019 waar ook de volgende landen al aan mee zullen doen (op het moment van schrijven): Frankrijk, China, Thailand, Australië, Japan, Zuid-Korea, Brazilië en Chili.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.