skip to Main Content
WK-2019: Spaanse nationale vrouwenelftal voetbal plaatst zich voor het Wereldkampioenschap
20 Minutos

WK-2019: Spaanse nationale vrouwenelftal voetbal plaatst zich voor het Wereldkampioenschap

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

WK-2019: Spaanse vrouwenelftal naar Frankrijk

20 Minutos

VOETBAL – Voor de tweede keer op rij heeft het Spaanse nationale vrouwenelftal voetbal een plaats veroverd in het Wereldkampioenschap 2019 welke in Frankrijk gespeeld zal worden. De “selección española femenina” wist op vrijdag met 2-0 van Israël te winnen en de hoop was daarna gevestigd op de wedstrijd Finland-Oostenrijk wat rekenkundig goed uitpakte voor Spanje.

In 2019 zal het Nationale Spaanse vrouwenelftal voor de tweede keer meedoen met een WK, dit keer in Frankrijk. Drie jaar geleden in 2015 deed het “selección española femenina” voor het eerst mee tijdens het WK in Canada.

WK-2015

Tijdens dat WK zat Spanje in Groep E samen met Costa Rica, Brazilië en Zuid-Korea en speelde het vrouwenelftal de eerste wedstrijd op 9 juni 2015 tegen Costa Rica wat een 1-1 gelijkspel werd. Op 13 juni 2015 stond Spanje tegenover Brazilië wat de dames verloren met 1-0 en op 17 juni verloor Spanje met 2-1 van Zuid-Korea.

Spanje lag er tijdens het WK-2015 in Canada na de eerste ronde toen al uit maar geschiedenis was geschreven en het damesvoetbal werd (net zoals in Nederland) in Spanje ook bekend.

WK-2019

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019 is de 8e editie van het wereldkampioenschap voetbal vrouwen, dat wordt gehouden in Frankrijk in de zomer van 2019. Aan het eindtoernooi nemen 24 landen deel. De drie beste Europese landen kunnen zich middels dit toernooi kwalificeren voor het Olympisch voetbaltoernooi.

Spanje heeft zich deze vrijdag geclassificeerd voor enn plaats tijdens het WK-2019 waar ook de volgende landen al aan mee zullen doen (op het moment van schrijven): Frankrijk, China, Thailand, Australië, Japan, Zuid-Korea, Brazilië en Chili.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken