Grote bos- en natuurbrand in El Perelló aan de Costa Dorada (UPDATE)

Grote bos- en natuurbrand in El Perelló aan de Costa Dorada
Beeld: Agents Rurals / Twitter

Grote bos- en natuurbrand in El Perelló aan de Costa Dorada (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – 40 brandweereenheden zijn op land en in de lucht bezig met de bestrijding van een grote bos- en natuurbrand in de bergen van de gemeente El Perelló, in het zuiden van de provincie Tarragona (Catalonië) aan de Costa Dorada. Vanwege de vlammenzee moest men een twaalftal 38 personen uit 22 afgelegen woningen evacueren en werd de TV-3022 die het dorp Rasquera verbindt afgesloten.

De brandweer heeft uit voorzorg negen in de natuur gelegen woningen (masias) ontruimd en de 38 aanwezige personen geëvacueerd . Terwijl de brandweer op land met 40 brandweereenheden bezig is het vuur te doven, zijn er ook 8 blusvliegtuigen en helikopters vanuit de lucht aan het werk om de brand te doven en verdere verspreiding van de vlammenzee te voorkomen.

De brand woedt sinds maandagmorgen nabij het windmolenpark Colladetes, gelegen in de gemeente el Perelló (Baix Ebre) in het zuiden van de provincie Tarragona. Het vuur kon vanwege de droogte en de sterke mistral wind snel om zich heen grijpen waardoor er op het moment van schrijven reeds 100 hectare natuur is verwoest.

UPDATE: De brand in el Perelló heeft inmiddels (20 uur maandagavond) 200 hectare natuur verwoest. Er zijn ook meer mensen geëvacueerd waardoor dit aantal is opgelopen naar 38 personen die uit voorzorg hun woningen hebben moeten verlaten, aldus de Diari de Tarragona . De brandweer heeft inmiddels de oorzaak van de brand gevonden, een verbranding van tuin- en landbouwafval (resten van olijfbomen). De landbouwer had weliswaar toestemming gekregen voor het verbranden van afval maar respecteerde de afstand met andere vegetatie niet en verliet het terrein nog voordat de brand geheel gedoofd was. De Agents Rurals hebben een klacht ingediend.

UPDATE: De brandweer heeft de bos- en natuurbrand in el Perelló dinsdagavond rond 18.30 uur onder controle gekregen. Men kon echter niet voorkomen dat 233,42 hectare natuur verbrand werd in twee dagen tijd. 150 hectare behoort tot het natuurpark Tossal Montagut.

 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.