Nederlandse pelgrim wandelaarster overleden na aanrijding in Spanje

Nederlandse pelgrim wandelaarster overleden na aanrijding in Spanje
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

LEON – Zondagochtend is een 63-jarige Nederlandse vrouw nadat ze werd aangereden om het leven gekomen in de plaats Fresno de Camino (León). De vrouw liep de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela toen ze samen met haar 67-jarige metgezel die zwaargewond raakte werd geraakt door een auto.

Beide Nederlandse wandelaarsters werden na de aanrijding naar het ziekenhuis gebracht waar de 63-jarige vrouw aan haar verwondingen overleed. Haar 67-jarige mede wandelaarster vecht nog voor haar leven.

Het ongeval vond zondagochtend rond 8 uur plaats in het in noord Spanje gelegen dorp Fresno de Camino in de provincie León. Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden en wat er is gebeurd wordt nog onderzocht door de politie. Een ding is alvast zeker, de automobilist was niet onder invloed van drugs of alcohol.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Michel

Vandaag heb ik uitzonderlijk langs de baan gewandeld. In een rechtse bocht voor de auto, zonder goed zicht van de bocht, nam hij deze bocht door 30% over de rechtse (wandelzone) witte lijn te rijden, bocht afsnijden dus. Voor mij en de bestuurder was het even schrikken daar ik dus aan de linkse kant van de baan wandelde. Blijkt dus dat je toch goed moet opletten zowel als voetganger als bestuurder.

Harry

Het valt mij op dat de personen op de bijgeplaatste foto allen aan de rechterzijde van de rijbaan lopen. Zo zie je niet wat het (snel)verkeer doet wat van achteren nadert. Loop je daarentegen aan de linkerkant van de weg (dus tegen het verkeer in) dan kun je het tegemoetkomend verkeer in het oog houden en mogelijk een botsing vermijden met een voertuig dat uit koers raakt.

peterenria2@hotmail.com

Onze dochter heeft ook een gedeelte in Noord Spanje gelopen van de Camino. De foto die hierbij staat afgebeeld is niet de plek waar deze vrouwen zijn aangereden. Dit was niet bij een grote weg, maar een smallere en ook onder een brugje door. RIP voor de overleden vrouw en sterkte voor wie ze dierbaar is en beterschap voor de andere vrouw. Als men niet op de hoogte is van de situatie ter plekke,kan men ook niet oordelen, de 19 jarige chauffeur die de vrouwen aanreed zal zijn hele leven ermee moeten dealen. De politie onderzoekt de zaak.

Maikel

Afgezien van dat ik het heel erg vind voor haar en alle betrokkenen, de foto boven het artikel laat wel zien wat je dagelijks op de weg hier tegen komt. (Ik weet niet waar zij gelopen hebben, dat terzijde) Maar kijk hoeveel ruimte er is aan de andere kant van de vangrails… Ga daar lekker lopen, doe ik zelf ook. Stuk veiliger.

hugo

achter de vangrail lopen doe ik altijd als het mogelijk is…..veel veiliger

Michel

Ik denk dat de andere kant het linkse rijvak is en dat daar de wandelzone zeer klein is. Is moeilijk te zien op de foto. Misschien daarom dat de voetgangers rechts van de baan gingen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.