Search
menu
Search

De duurste steden voor vakantie zijn Palma, Cádiz en Tarragona

De duurste steden voor vakantie zijn Palma, Cádiz en Tarragona
Beeld: Palma de Mallorca / Pixabay

De duurste steden voor vakantie zijn Palma, Cádiz en Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van de website Rastreator blijkt dat er steden zijn die duurder zijn en andere steden die goedkoper zijn om te bezoeken deze zomer. Terwijl de steden Palma de Mallorca, Cádiz en Tarragona bovenaan de lijst staan als duurste steden staan Alicante, Madrid en Málaga onderaan de lijst als goedkoopste steden.

In deze vergelijking hebben de onderzoekers van de website Rastreator gekeken naar 10 toeristische steden en werden er prijzen van hotelovernachtingen (3 sterren in het centrum), autohuur (7 dagen), maaltijden (in het centrum), biertjes (500ml), cappuccino’s en 1 liter benzine en 280 km rijden vergeleken.

Daaruit kan men de conclusie trekken zoals dat de prijs voor 7 nachten in een 3 sterren hotel in het centrum van Palma op Mallorca 719 euro kost wat 42% meer is dan het gemiddelde van Spanje. Ook het uit eten gaan in Palma is 22% duurder met een prijs van 53 euro voor een diner voor twee in een restaurant in het centrum.

Daartegenover staat dat een hotelovernachting in de stad Alicante 11% goedkoper is dan het landelijke gemiddelde, de autohuur maar liefst 75% goedkoper en ook de benzine 6% goedkoper is in Alicante.

Hotels

Almería is de stad waar het goedkoopste overnacht kan worden gedurende 7 nachten in een drie sterren hotel in het centrum met een prijs van 314 euro (44 euro per nacht), 38% minder dan het landelijk gemiddelde van 508 euro. Na Almería staat Madrid op de lijst met een prijs van 51,50 euro per nacht gevolgd door Alicante met 60 euro en Barcelona met 65 euro per nacht. 

In de duurste stad Palma kost diezelfde overnachting per nacht 102 euro terwijl dit in Cádiz 100 euro, Gijón 85 euro en in Tarragona 77 euro is. 

Maaltijd

Wat betreft een maaltijd is A Coruña in Galicië de goedkoopste stad met 34 euro gevolgd door Cádiz ook met 34 euro en Málaga met 37 euro. In Palma daarentegen kost een maaltijd in een centraal gelegen restaurant 53 euro gevolgd door Tarragona met 51 euro en Barcelona met 49 euro.

Autohuur

Als gekeken wordt naar een autohuur van zeven dagen is Cádiz met 235 euro de duurste stad, een prijs die 68% hoger is dan het landelijk gemiddelde. Alicante is de goedkoopste stad met 35 euro (wanneer de auto bij het vliegveld gehuurd wordt).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?