Geen verhoging toeristenbelasting in Catalonië tot 2021

Geen toeristenbelasting in Catalonië tot 2021
Beeld: 123rf

Geen verhoging toeristenbelasting in Catalonië tot 2021

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanwege de corona-crisis en om de autonome regio voor zowel de nationale toeristen als voor de internationale toeristen aantrekkelijker te maken heeft de Generalitat de Catalunya de in deze autonome regio geldende toeristenbelasting en de geplande verhoging daarvan tot januari 2021 geannuleerd. Dat houdt dus in dat geen enkele toerist of bezoeker die overnacht in Catalonië een hogere ‘tasa turística’ dan de reeds bestaande hoeft te betalen voor de rest van dit jaar.

ATTENTIE: We hebben het artikel moeten aanpassen omdat wij ons vergist hebben. De toeristenbelasting in Catalonië geldt nog wel maar de verhoging daarvan gaat niet door dit jaar. Onze excuses voor de verwarring (te snel gelezen en te snel geplaatst).

In Spanje zijn slechts twee gebieden waar men toeristenbelasting moet betalen: Catalonië en de Balearen eilanden. Vanwege de corona-crisis en de mogelijke crisis in het toerisme heeft de autonome overheid in Catalonië besloten de toeristenbelasting dit jaar niet te gaan verhogen.

Tot aan januari 2021 hoeven nationale (Spaanse) toeristen en de internationale (buitenlandse) vakantiegangers geen hogere toeristenbelasting te betalen als ze verblijven in een hotel, camping, appartement of vakantiewoning aan o.a. de Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Dorada en Barcelona stad.

Meer interessante artikelen:
Moet er toeristenbelasting betaald worden in Spanje
Toeristenbelasting in Catalonië
Toeristenbelasting op de Balearen

Catalonië was de eerste autonome regio waar sinds november 2012 een toeristenbelasting gevraagd wordt aan de bezoekers van deze toeristische regio. Sinds 2016 moet men ook op de Balearen een toeristenbelasting die zij “ecotasa” ofwel ecotaks noemen betalen. Andere toeristische regio’s in Spanje vragen op dit moment nog geen toeristenbelasting en zijn dat ook niet van plan, zeker niet dit jaar.

Maar de autonome regio die gedurende de zomer het meeste bezocht wordt door met name de internationale toerist heeft besloten de verhoging van de toeristenbelasting niet in te voeren dit jaar. Deze verhoging wordt nu uitgesteld tot 1 januari 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.