Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje

Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje
Beeld: Jordi Serra / Twitter

Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de maand mei de warmste maand ooit was in Spanje lijkt dat begin juni nog zeker niet het geval te zijn. Temperaturen zijn op diverse plaatsen onder het vriespunt gezakt en daar waar de regen en hagel niet met bakken uit de lucht kwam sneeuwde het, en dat in de tweede week van juni, de maand waarin officieel de zomer begint.

Uiteraard sneeuwt het niet overal en was het alleen wit gekleurd op die plaatsen die hoog genoeg zijn en waar de juiste weercondities waren maar het heeft gesneeuwd in Spanje. 

Het was ook koud in Spanje op sommige plaatsen. Zo werd het -1,3 graden in Puerto El Pico (Ávila) in Castilië en León en daalde het kwik naar -0,4 in Cerler-Cogulla (Huesca) in de Aragonese Pyreneeën of werd het -0,2 graden in Palacios de la SIerra (Burgos) in Castilië en León. 

De sneeuw werd gezien in de Pyreneeën waar zelfs door sommige inwoners van de streek geskied werd zoals te zien is in de volgende Twitter berichten. 

De temperaturen zijn lager dan normaal voor de tijd van het jaar op veel plaatsen in Spanje zoals in de provincies Burgos (3 graden), Valladolid (7 graden) en Soria (3 graden) in Castilië en León, Huelva (13 graden) in Andalusië, Madrid (11 graden) en Lugo (6 graden) in Galicië.

In andere delen van het land hagelde het behoorlijk zoals in de buurt van Cartagena in Murcia. In het zuiden van de provincie Alicante regende het behoorlijk zoals in de Vega Baja regio en plaatsen als Orihuela en Torrevieja.

Ga naar de inhoud