Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje

Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje
Beeld: Jordi Serra / Twitter

Temperaturen onder het vriespunt en sneeuw in juni in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl de maand mei de warmste maand ooit was in Spanje lijkt dat begin juni nog zeker niet het geval te zijn. Temperaturen zijn op diverse plaatsen onder het vriespunt gezakt en daar waar de regen en hagel niet met bakken uit de lucht kwam sneeuwde het, en dat in de tweede week van juni, de maand waarin officieel de zomer begint.

Uiteraard sneeuwt het niet overal en was het alleen wit gekleurd op die plaatsen die hoog genoeg zijn en waar de juiste weercondities waren maar het heeft gesneeuwd in Spanje. 

Het was ook koud in Spanje op sommige plaatsen. Zo werd het -1,3 graden in Puerto El Pico (Ávila) in Castilië en León en daalde het kwik naar -0,4 in Cerler-Cogulla (Huesca) in de Aragonese Pyreneeën of werd het -0,2 graden in Palacios de la SIerra (Burgos) in Castilië en León. 

De sneeuw werd gezien in de Pyreneeën waar zelfs door sommige inwoners van de streek geskied werd zoals te zien is in de volgende Twitter berichten. 

De temperaturen zijn lager dan normaal voor de tijd van het jaar op veel plaatsen in Spanje zoals in de provincies Burgos (3 graden), Valladolid (7 graden) en Soria (3 graden) in Castilië en León, Huelva (13 graden) in Andalusië, Madrid (11 graden) en Lugo (6 graden) in Galicië.

In andere delen van het land hagelde het behoorlijk zoals in de buurt van Cartagena in Murcia. In het zuiden van de provincie Alicante regende het behoorlijk zoals in de Vega Baja regio en plaatsen als Orihuela en Torrevieja.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.