Drukke zomer verwacht bij de Spaanse luchthavens met lange rijen wachtende passagiers

Drukke zomer verwacht bij de Spaanse luchthavens met lange rijen wachtende passagiers
Beeld: @aalmodobar / twitter

Drukke zomer verwacht bij de Spaanse luchthavens met lange rijen wachtende passagiers

MADRID – Men verwacht deze zomer een grote drukte bij de Spaanse vliegvelden, met name die van de grote steden en die in de toeristische gebieden. Na Schiphol, Heathrow, Frankfurt en Charles de Gaulle hebben nu ook diverse Spaanse vliegvelden te maken met vertragingen en lange rijen wachtende passagiers. Dat komt onder andere door personeelsgebrek maar ook door de enorme stijging Britse reizigers die na de Brexit paspoortcontroles hebben.

Terwijl de Spaanse regering 500 tot 600 extra politieagenten van de Policía Nacional gaat inzetten om te helpen bij de paspoortcontroles , verwachten experts in het toerisme niet dat dit voldoende zal zijn. Een van de problemen is dat Britse reizigers sinds de Brexit gecontroleerd moeten worden op de juistheid van de paspoorten en deze gestempeld moeten worden. Voorheen was dat niet het geval. Er wordt gewerkt aan een automatisch systeem maar of dat op tijd komt is de vraag.

Daarnaast heeft ook Spanje te maken met een personeelstekort bij met name de vliegvelden. Men verwacht met name problemen bij de vliegvelden van de toeristische zomerbestemmingen zoals Alicante, Valencia, Málaga, Palma, Ibiza en Menorca waar veel Britten op vakantie gaan of hun vakantiehuis bezoeken. 

De vraag is natuurlijk of dat ook een gevolg zal hebben voor de reizigers van de EU- en Schengenlanden zoals Nederland en België. In principe moeten de niet-Schengenlanden passagiers een paspoortcontrole ondergaan, is wat niet geldt voor passagiers uit Eu-landen en Schengenlanden. Maar rijen kunnen overal voorkomen en daarom is het wellicht beter om goed voorbereid te zijn op grote druktes en eventueel vertragingen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.