Nieuw B1-rijbewijs voor 16-plussers en elektrische voertuigen in Spanje

Renault
Beeld: Renault

Nieuw B1-rijbewijs voor 16-plussers en elektrische voertuigen in Spanje

MADRID – Zestien-plussers kunnen in de toekomst met het speciale B1-rijbewijs elektrische voertuigen besturen in Spanje. Het gaat om een speciaal rijbewijs voor jongeren van 16 tot 18 jaar waarmee ze vierwielige elektrische voertuigen van maximaal 400 kilo en die die maximaal 90 km/uur kunnen rijden mogen besturen.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Spaanse verkeersdienst DGT wordt dit type jongeren rijbewijs al succesvol gebruikt in andere landen zoals Frankrijk en Portugal. Het zal met name voordeel hebben voor jongeren in het platteland die op deze manier een vervoermiddel kunnen hebben om zich te verplaatsen.

Het gaat dus om een B1-rijbewijs voor inwoners van Spanje van 16 tot 18 jaar dat alleen geldt voor het rijden in een elektrisch aangedreven vierwielig voertuig van maximaal 400 kilo zwaar en met een maximale snelheid van 90 km/uur. Het gaat dus om het type voertuig dat bekend staat als L7e zoals de Renault Twizy 80, Freze Nikrob en Sukoy modelo L7e. Het is nog niet bekend gemaakt wanneer het B1-rijbewijs ingevoerd wordt en welke theorie en praktijk examens gelden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.