Search
menu
Search

Nieuw B1-rijbewijs voor 16-plussers en elektrische voertuigen in Spanje

Renault
Beeld: Renault

Nieuw B1-rijbewijs voor 16-plussers en elektrische voertuigen in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zestien-plussers kunnen in de toekomst met het speciale B1-rijbewijs elektrische voertuigen besturen in Spanje. Het gaat om een speciaal rijbewijs voor jongeren van 16 tot 18 jaar waarmee ze vierwielige elektrische voertuigen van maximaal 400 kilo en die die maximaal 90 km/uur kunnen rijden mogen besturen.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Spaanse verkeersdienst DGT wordt dit type jongeren rijbewijs al succesvol gebruikt in andere landen zoals Frankrijk en Portugal. Het zal met name voordeel hebben voor jongeren in het platteland die op deze manier een vervoermiddel kunnen hebben om zich te verplaatsen.

Het gaat dus om een B1-rijbewijs voor inwoners van Spanje van 16 tot 18 jaar dat alleen geldt voor het rijden in een elektrisch aangedreven vierwielig voertuig van maximaal 400 kilo zwaar en met een maximale snelheid van 90 km/uur. Het gaat dus om het type voertuig dat bekend staat als L7e zoals de Renault Twizy 80, Freze Nikrob en Sukoy modelo L7e. Het is nog niet bekend gemaakt wanneer het B1-rijbewijs ingevoerd wordt en welke theorie en praktijk examens gelden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?