Te koop een klein dorpje voor slechts 150 duizend euro in Galicië

Te koop een klein dorpje voor slechts 150 duizend euro in Galicië
Beeld: Idealista.es

Te koop een klein dorpje voor slechts 150 duizend euro in Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Stel je toch eens voor dat je voor minder geld dan een appartement een heel dorp(je) kunt kopen? Dat kan nu in Galicië waar een ‘aldea’ in Seixas te koop staat voor slechts 150.000 euro. Uiteraard moet er nog heel veel opgeknapt worden maar eenmaal klaar heb je een geweldige rustige B&B of woningen voor je familie en vrienden.

Regelmatig publiceert de woningportaal Idealista.es bijzondere woonobjecten die te koop staan in Spanje. In dit geval gaat het om een klein dorpje ook wel ‘aldea’ genoemd nabij Monfero in de provincie A Coruña in Galicië, het noordwesten van Spanje. Het geheel aan gebouwen bestaat uit drie huizen, een ‘horreo’ (typische graanschuur) en drie bijgebouwen waarvan er twee omgebouwd kunnen worden tot kleine huisjes.

Alles moet compleet verbouwd worden dus het is niet een leefbaar geheel op dit moment. De grootste woning is 300 vierkante meter groot en heeft verdeeld over twee verdiepingen een keuken, woonkamer, vijf slaapkamers, badkamer en diverse terrassen/balkons.Daartegenover bevindt zich de typische Galicische graanschuur ‘horreo’ en een kleine bodega met een bijgebouw met grote oven. Deze zou vanwege de oppervlakte omgebouwd kunnen worden tot klein huisje. Verder is er nog een huisje met twee verdiepingen van ongeveer 50 vierkante meter wat nu een bouwval is maar met de buitenmuren die nog overeind staan. Het derde huisje heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter. In totaal is het grondstuk 15.000 vierkante meter groot.

Bekijk HIER de website met de advertentie van deze woning met meer dan 25 foto’s en omschrijving (ook in het Nederlands te bekijken, computervertaling). Zie kaart onderaan de pagina voor de ligging van het dorpje.

Ga naar de inhoud