Search
menu
Search

UPDATE 2 natuur- en bosbrand Costa del Sol: brand onder controle en evacuees kunnen terugkeren

UPDATE 2 natuur- en bosbrand Costa del Sol: brand onder controle en evacuees kunnen terugkeren
Beeld: @Greenpeace_And / twitter

UPDATE 2 natuur- en bosbrand Costa del Sol: brand onder controle en evacuees kunnen terugkeren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Goed nieuws, de grote natuur- en bosbrand in de Sierra Bermeja aan de Costa del Sol in de provincie Málaga is onder controle. Dat wil niet zeggen dat de brand geheel voorbij en geblust is maar wel dat de brandweer de controle over de vlammenzee heeft gekregen. Als gevolg daarvan kunnen bijna alle 2.000 geëvacueerde personen weer terugkeren naar hun woningen.

In totaal heeft de natuur- en bosbrand in de Sierra Bermeja 3.500 hectare natuur verwoest. Het goede nieuws is dat vrijdagmorgen rond 9 uur gemeld werd dat het vuur onder controle was. Daarna werd de natuur- en bosbrand van niveau 2 naar 0 verlaagd. De grote brand ontstond woensdagmiddag rond 15.20 uur waarna de weersomstandigheden ervoor zorgden dat de allesverwoestende vlammenzee snel om zich heen kon grijpen.

Als gevolg van deze brand moesten in eerste instantie 60 inwoners van de Montemayor wijk in Benahavis geëvacueerd worden maar in de nacht van woensdag op donderdag kwamen daar duizenden evacuees uit het centrum van Benahavis, Estepona en Marbella Club bij. 

In totaal wordt er geschreven over circa 2.000 personen die hun woningen moesten verlaten en nu terug zijn gekeerd. De enige inwoners die nog niet kunnen terugkeren zijn die wonen in de Montemayor wijk in Benahavis en de Velerin Alto wijk in Estepona.

De brandweer blijft in het gebied het verharde gebied controleren terwijl er op verschillende plaatsen nog gewerkt wordt aan voorzorgsmaatregelen zodat de brand niet opnieuw kan aanwakkeren. Het is nog niet bekend waardoor deze natuur- en bosbrand is ontstaan. In september 2021 had de Sierra Bermeja ook al te maken met een enorme brand waardoor bijna 10.000 hectare natuur werd verwoest.

Ga naar de inhoud