Search
menu
Search

Beyoncé blaast het dak eraf in Barcelona

Beyoncé blaast het dak eraf in Barcelona
Beeld: @LiveNationES / twitter

Beyoncé blaast het dak eraf in Barcelona

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje krijgt de laatste tijd hoog bezoek. Terwijl Bob Dylan bezig is aan een tour van het land gaf Beyoncé het beste van zichzelf voor een groot publiek in Barcelona. Ze schitterde voor een uitverkochte Olympische arena waar ze een concert gaf wat de boeken ingaat als een concert van een artieste met de meeste bezoekers.

Het is tien na acht. Uit de speakers schalt het nummer Actress, maar op het podium is nog niets te zien. Tien minuten later ontbarst de vreugde bij de 53.000 bezoekers van het Olympisch stadion in Barcelona. Plots verschijnt een overdekt golfkarretje achter het podium. Op het scherm staat in grote letters Beyoncé. Wanneer het licht aangaat, zit de Noord-Amerikaanse godin aan de piano. Ze zegt dat ze van Barcelona houdt. Het spektakel begint. Dit is de zangeres in haar element, in het centrum van het universum.

Beyoncé schittert. Ze draagt oorbellen ter waarde van een dozijn toegangskaartjes. Net zoals tijdens haar tour in 2016 is zij de grote ster. Een spektakel dat de toeschouwers doet smullen. Alles is erop gericht haar stem en lichaam in de verf te zetten. Beyoncé is een feest. Funk, hiphop, house en genderdiversiteit.

Het spektakel lijkt bijna een musical te zijn. De show wordt slechts onderbroken voor een paar kostuum wissels. Een grote groep dansers omringt Beyoncé. Ook de muzikanten en het koor ondersteunen de zangeres. De koningin van de r&b stemde haar publiek in Barcelona meer dan tevreden. Zij die de nacht met hun godin beleefden, zullen het niet snel weer vergeten. Op zaterdag 17 juni strijkt de show trouwens neer in Amsterdam.

Ga naar de inhoud