Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (62)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (62)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (62)

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Vorige week hebben jullie ons weer een keertje moeten missen, het ging ons echt niet lukken om op tijd een blog in te leveren. Vorig weekend was het trouwfeest van onze buren. Het officiële trouwfeest vond plaats enkele weken daarvoor in Londen en nu was het tijd voor het ceremoniële gedeelte in Spanje.

Vrijdagavond was de start van het trouwweekend bij hen in de tuin en wij waren ook uitgenodigd. De week voorafgaand hebben zij keihard gewerkt om alles af te krijgen. Waar bij ons de focus aan de binnenkant van het huis heeft gelegen, ging bij hen de aandacht vanwege de bruiloft naar de tuin. Logisch, want normaal gesproken is het begin juni heel mooi weer en zeer geschikt om een buitenfeestje te geven, maar vanwege de grote regenkans moest er een plan B komen. Ze hebben de benedenverdieping zoveel als mogelijk netjes opgeruimd, vervolgens het bouwmateriaal verstopt achter doeken en het gezellig gemaakt met een bar en lampjes. Buiten is de tuin zo goed als klaar en die hadden ze prachtig aangekleed met mooie decoratie. Het was een heel mooi feest met ongelooflijk veel leuke mensen en gelukkig geen regen!

Maar waar waren wij dan zo druk mee?? Ten eerste hadden wij twee dagen achterelkaar alle kamers vol met gasten voor de bruiloft, dus dat was flink poetsen en de wasmachine draaide overuren. Omdat bij hen de focus op de tuin lag, is er binnen nog niet veel af en zo hebben ze dan ook nog geen toilet… Dus kwam de vraag of dat tijdens het tuinfeest bij ons zou kunnen, natuurlijk kan dat! In ons plan zijn twee toiletten opgenomen die van buiten en binnen toegankelijk zijn. Deze toiletten zijn bedoeld voor de gasten die in de tuin of zwembad vertoeven, dan hoeven ze niet helemaal terug naar hun kamer.

We hadden alleen nog niet zoveel aandacht aan deze ruimte besteed. De muren en vloer waren door Yves al wel betegeld en gevoegd. Dus gingen wij aan de slag met schilderen, kieren kitten, deuren in de kozijnen zetten en toiletten plaatsen. Kastje voor wasbak uitzoeken en natuurlijk toiletaccessoires, kraan… en zoals zo vaak het geval is, als iets af moet dan zijn de dingen die tegenzitten veel irritanter. Zo waren de toiletafvoeren niet gelijk, dus voordat Tom het juiste koppelstuk had… Het is uiteindelijk allemaal op tijd gelukt en de gasten waren blij met een normaal toilet in plaats van een dixie-achtig hokje.

De rest van hun trouwweekend hebben ze gevierd in Novelda en is ook droog verlopen, tenminste op de momenten dat het nodig was heeft het niet geregend. Saludos Tom en Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud