Cristiano Ronaldo verlaat Real Madrid en gaat naar het Italiaanse Juventus

Cristiano Ronaldo verlaat Real Madrid en gaat naar het Italiaanse Juventus

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo heeft zijn vertrek bij Real Madrid aangekondigd. Jarenlang werd er over een vertrek van de “legende” bij de Koninklijke gespeculeerd en steeds bleek er niets waar te zijn van een vertrek maar nu is het dan zover. De 33-jarige speler vertrekt voor ongeveer 105 miljoen euro naar het Italiaanse Juventus waar hij een contract heeft getekend voor vier jaar en waar hij dus waarschijnlijk zijn carrière zal eindigen op zijn 37e.

Ronaldo mag dan wel nog steeds in topvorm zijn en steeds opnieuw prijzen binnen weten te halen, de leeftijd gaat hem ook parten spelen en de 33-jarige voetballer zag voor hemzelf geen toekomst meer bij het veeleisende Real Madrid. De Portugees speelde 9 jaar bij Real Madrid waar hij sinds 2009 een basisplaats had nadat hij van Manchester United naar de Spaanse hoofdstad verhuisde voor toendertijd een recordbedrag.

Een van de mogelijke redenen dat Ronaldo weg wilde bij Real Madrid is dat hij meer geld wilde ontvangen want, zoals zij zelf meerdere keren heeft gezegd, hij is de beste voetballer ter wereld en dus moet hij meer verdienen dan andere spelers zoals Messi en Neymar. Real Madrid heeft Ronaldo een salarisverhoging aangeboden maar niet datgene wat de Portugese speler wilde hebben. De Koninklijke wil echter niet hoger gaan want Cristiano Ronaldo is al 33 jaar oud en dus is vertrek de enige optie voor Ronaldo.

Cijfers

9 jaar lang heeft de nummer 7 bij Real Madrid gespeeld en heeft hij samen met zijn teamgenoten 4 keer de Champions league gewonnen waarvan de drie laatste op rij, 2 Spaanse La Liga voetbalcompetities, 2 Copa del Rey competities, 2 Spaanse Supercup finales, 3 Europese Supercup finales en 3 Wereldkampioenschap voetbal voor clubs finales.

Op persoonlijk vlak wist Ronaldo in dienst van Real Madrid 4 Gouden Ballen (en 1 in dienst van Manchester) en 2 The Best premies in ontvangst te nemen en werd hij drie keer de “Pichichi” ofwel topscorer van de Spaanse competitie en ontving hij 4 keer de Gouden Schoen trofee.

Cristiano Ronaldo heeft voor Real Madrid in 438 wedstrijden in totaal 450 gescoord wat meer is dan andere voetballegendes bij de Koninklijke zoals de 323 doelpunten van Raul of de 308 doelpunten van Di Stefano. Van het totaal van 450 doelpunten werden er 311 in de La Liga competitie gemaakt, 105 in de Champions League, 22 in de Copa del Rey, 4 in de Europese Supercup, 2 in de Spaanse Supercup en 6 in het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs.

Ronaldo maakte 73 keer een “doblete” (twee doelpunten in een wedstrijd), 32 keer een “hat trick” (drie doelpunten), 6 keer een “poker” (vier doelpunten) en 2 keer een “repoker” (vijf doelpunten).

Lees Cristiano’s afscheidsbrief HIER (in het Spaans) en HIER in het Engels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.