Spanje op de 26e plaats als veilig wereldland

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje staat dit jaar op de 26e plaats op de lijst van veilige wereld landen. Deze lijst wordt jaarlijks vastgesteld door de Noord Amerikaanse firma Gallup die 142 landen onder de loep legt en ze beoordeeld wat betreft de veiligheid. De veiligheid is voor veel internationale reizigers een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een vakantiebestemming.

Bovenaan de lijst van de 142 onderzochte landen staat Singapore met een score van 97 (van de 100). Het minst veilige land op dit moment is Venezuela met 44 punten aldus het 2018 Global Law and Order Report van Gallup.

Er werd aan meer dan 148.000 inwoners uit 142 verschillende landen van 15 jaar en ouder gevraagd naar hun vertrouwen in het lokale politiewerk, gevoelens van veiligheid als ze in hun eentje aan het lopen zijn en persoonlijke ervaringen met misdaad de afgelopen 12 maanden.

Het merendeel van de deelnemers heeft vertrouwen in de lokale politie (69%) en voelen zich veilig als ze op straat lopen (68%). 13% van de deelnemers geeft toe dat er werd ingebroken de afgelopen 12 maanden en 5% zegt dat ze overvallen zijn.

Het gemiddelde bij het onderzoek ligt op de 81 van de 100 punten met een maximum van 97 in het geval van Singapore en het minimum van 44 punten in het geval van Venezuela.

Op de lijst is te zien dat Singapore (97) als veiligste gezien wordt gevolgd door Noorwegen (93), Ijsland (93) en Finland (93). Oezbekistan (91) staat verrassend hoog op de lijst maar op gelijke hoogte als Hong Kong (91) en een punt hoger dan Zwitserland (90) en Canada (90).

Nederland staat met 88 punten op de 14e plaats op gelijke hoogte (wat betreft punten) met Denemakrken, Slovenië, Luxemburg, Australië, China en Egypte. Portugal scoort met 87 punten iets meer dan Spanje met 85 punten waarmee Spanje op de 26e plaats staat op deze lijst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.