WK-2018: Russische voetballers snoven ammoniak voor de wedstrijd tegen Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Duitse media berichten er al over en het lijkt nu ook bevestigd te zijn door een van de doktoren van het Nationale Russische elftal. Alles wijst erop dat de voetballers van het Russische elftal voor de wedstrijd tegen Spanje in de achtste finale en waarschijnlijk ook in andere wedstrijden tijdens de groepsfase en zeker tegen de kwart finale tegen Kroatië, ammoniak inademen om o.a. “vrolijk” te worden.

Maar zegt dokter Eduard Bezuglov van het Russische elftal, daar is niets mis mee, is absoluut geen doping en is iets wat al jaren gebeurd bij het voetbal en elke andere vorm van topsport. Wellicht gebeurt dat in Rusland zo maar de vraag is of dat ook gebeurt in andere landen zoals o.a. Spanje en Kroatië.

Ammoniak wordt geïnhaleerd met als doel de doorbloeding en longcapaciteit te verbeteren. De dokter in kwestie blijft volhouden dat er geen sprake is van doping maar geeft wel toe dat het gebruik van ammoniak als een stimulans gezien kan worden voor de voetballers. Volgens de dokter wordt ammoniak niet alleen in het voetbal gebruikt maar ook in het dagelijkse leven als iemand zijn/haar bewustzijn verliest of zich zwak voelt.

Ammoniak is volgens de krant 20 Minutos, die zich baseert op de berichtgeving in de Duitse krant Bild, niet verboden volgens de anti-doping voorschriften van de FIFA. Op video is te zien dat diverse Russische spelers voor het betreden van het veld voor de kwartfinale wedstrijd tegen Kroatië de hele tijd aan hun neus zitten waarbij ze vermoedelijk een watje met ammoniak tegen hun neus houden en flink inhaleren.

Weliswaar is het geen doping volgens de FIFA maar het zou niet de eerste keer zijn dat de Russische voetballers betrokken zijn bij een dopingschandaal. Dat gebeurde ook al in 2016 toen de FIFA een groot onderzoek startte vanwege een dopingaffaire. Dat onderzoek werd uiteindelijk gesloten vanwege het ontbreken van bewijzen, aldus de FIFA. Dat gebeurde echter wel vreemd genoeg slechts twee jaar voordat het WK in Rusland zou beginnen.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.