skip to Main Content
Mallorca geteisterd door vier bosbranden
Ultima Hora

Mallorca geteisterd door vier bosbranden

PALMA – Dinsdag heeft de brandweer op Mallorca de handen vol gehad aan het bestrijden en blussen van vier (kleine) natuur- en bosbranden. Gelukkig konden de brandweereenheden voorkomen dat de bosbranden om zich heen konden grijpen en bleef de schade beperkt. De branden vonden allemaal plaats in de Sierra de Tramuntana.

De bosbranden zijn weliswaar voorbij maar ze zijn volgens de regionale krant nog wel actief, dat wil zeggen nog niet compleet voorbij. Ondanks dat er geen vuur meer is zal de brandweer nog wel in de getroffen gebieden blijven om te voorkomen dat de brandhaarden weer actief worden.

De eerste brand begon dinsdagochtend in Cala Tuent in de gemeente Escorca. Ondanks snel optreden van de brandweer werd toch rond de 40 hectare natuur verwoest. Om 21.40 uur verklaarde men dat de brand voorbij was maar men heeft nog wel de hele nacht doorgewerkt om herhaling te voorkomen.

Dinsdagochtend begon er ook een brand in Formentor in Pollensa waar uiteindelijk 0,8 hectare natuur werd verwoest. Diezelfde avond om 20.55 uur meldde de brandweer dat de brand geblust was.

Rond 17 uur ontstond er een nieuwe brand bij Cala en Basset in de gemeente Andrach. Om 20 uur was die bosbrand onder controle nadat de vlammenzee 2,89 hectare natuur had verwoest. Ook deze brand werd geblust met de hulp van o.a. blusvliegtuigen.

De vierde bosbrand vond plaats rond 18 uur in Tossals Verds in de gemeente Alaró. Deze brand werd op land en met helikopters vanuit de lucht bestreden. Deze brand was woensdagmorgen nog niet voorbij en dus is nog niet bekend hoeveel hectare natuur is verwoest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken