Mallorca geteisterd door vier bosbranden

Europa Press
Beeld: Europa Press

PALMA – Dinsdag heeft de brandweer op Mallorca de handen vol gehad aan het bestrijden en blussen van vier (kleine) natuur- en bosbranden. Gelukkig konden de brandweereenheden voorkomen dat de bosbranden om zich heen konden grijpen en bleef de schade beperkt. De branden vonden allemaal plaats in de Sierra de Tramuntana.

De bosbranden zijn weliswaar voorbij maar ze zijn volgens de regionale krant nog wel actief, dat wil zeggen nog niet compleet voorbij. Ondanks dat er geen vuur meer is zal de brandweer nog wel in de getroffen gebieden blijven om te voorkomen dat de brandhaarden weer actief worden.

De eerste brand begon dinsdagochtend in Cala Tuent in de gemeente Escorca. Ondanks snel optreden van de brandweer werd toch rond de 40 hectare natuur verwoest. Om 21.40 uur verklaarde men dat de brand voorbij was maar men heeft nog wel de hele nacht doorgewerkt om herhaling te voorkomen.

Dinsdagochtend begon er ook een brand in Formentor in Pollensa waar uiteindelijk 0,8 hectare natuur werd verwoest. Diezelfde avond om 20.55 uur meldde de brandweer dat de brand geblust was.

Rond 17 uur ontstond er een nieuwe brand bij Cala en Basset in de gemeente Andrach. Om 20 uur was die bosbrand onder controle nadat de vlammenzee 2,89 hectare natuur had verwoest. Ook deze brand werd geblust met de hulp van o.a. blusvliegtuigen.

De vierde bosbrand vond plaats rond 18 uur in Tossals Verds in de gemeente Alaró. Deze brand werd op land en met helikopters vanuit de lucht bestreden. Deze brand was woensdagmorgen nog niet voorbij en dus is nog niet bekend hoeveel hectare natuur is verwoest.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.