Politie neemt anti-hagelraketten in beslag in Ciudad Real

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Politie neemt anti-hagelraketten in beslag in Ciudad Real
Beeld: Guardia Civil / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

CIUDAD REAL – De Guardia Civil van Ciudad Real heeft zeven anti-hagelraketten vernietigd die gevonden werden op een boerderij in het ‘El Campillo’ gebied van de gemeente Daimiel, in de provincie Ciudad Real in Castilla-La Mancha. Het gaat om zeven CETM-3000 raketten die gebruikt kunnen worden om een hagelstorm te voorkomen.

Het klinkt surrealistisch maar blijkbaar worden dit soort anti-hagelraketten wel vaker gebruikt, met name door de landbouwsector aangezien hagel een oogst flink kan beschadigen. Om hagel te voorkomen kan men gebruik maken van een anti-hagelkanon die schokgolven genereert of anti-hagel netten die planten en bomen kunnen beschermen (maar erg duur zijn om te installeren).

In het geval van Ciudad Real werden dus zeven anti-hagelraketten gevonden. Deze zijn in Spanje illegaal en de Guardia Civil haalde de explosievendienst (CEDEX) erbij om ervoor te zorgen dat de raketten op de juiste manier gedeactiveerd werden en daarna vernietigd.

Het zaaien van wolken door middel van anti-hagelraketten is bedoeld om de hagelembryo’s te vermenigvuldigen om zo te voorkomen dat laatstgenoemden een te grote omvang bereiken en dus te veel traagheid krijgen tijdens hun val. Zilverjodide wordt gebruikt omdat de structuur identiek is aan dat van ijs waardoor ijskristallen kunnen ontstaan op zilverjodidedeeltjes; het dient daarom als een kunstmatige kiem.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.