Discotheken in Salou dicht vanwege te veel aanwezige mensen

Discotheken in Salou dicht vanwege teveel aanwezige mensen
Beeld: 123rf

Discotheken in Salou dicht vanwege te veel aanwezige mensen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De gemeente Salou heeft drie bekende discotheken in Salou gesloten omdat er te veel mensen binnen aanwezig waren. De burgemeester eist dat de eigenaren verantwoordelijk omgaan met de huidige situatie om nieuwe besmettingen te voorkomen. Volgens de gemeente ging in het in deze gevallen niet alleen om teveel aanwezige mensen maar ook werd er niet voldaan aan andere corona-maatregelen.

De gemeente Salou heeft de discotheken Tropical, Nikita en Enjoy gesloten. De reden daarvoor was dat deze drie discotheken die bij elkaar in de buurt liggen in het drukke uitgaanscentrum van de populaire badplaats niet aan de corona-maatregelen voldeden. 

Met de huidige corona-uitbraken die plaats hebben gevonden in Lerida en nu ook in het zuiden van de provincie Tarragona waar Salou ook toe behoort, dienen de eigenaren van deze lokalen hun verantwoording te nemen.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de lokale politie deze drie discotheken ontruimd en meteen daarna gesloten. De gemeente wil Salou corona-vrij houden maar daar moet iedereen aan meewerken want als er een uitbraak komt in Salou is het zomerseizoen voorbij, aldus de gemeente.

Maar er is ook problematiek ontstaan omdat de vereniging van horeca eigenaren meent dat de gemeente met een heksenjacht bezig is tegen Tropical. Volgens Fecasarm waren er in de nacht van zaterdag op zondag helemaal niet te veel mensen binnen maar vormt het onderdeel van de 135 inspecties die de discotheek Tropical in 12 maanden tijd heeft gehad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.