Nieuwe corona-uitbraken in het zuiden van de provincie Tarragona

123rf
Beeld: 123rf

Nieuwe corona-uitbraken in het zuiden van de provincie Tarragona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië zijn diverse kleine corona-uitbraken ontdekt. Sinds donderdag 9 juli moet iedereen altijd en verplicht een mondkapje dragen in de autonome regio Catalonië nadat gebleken is dat veel mensen zich niet aan de 1,5 meter afstand houden. In de provincie Lerida heeft men al een deelgebied moeten sluiten vanwege diverse corona-uitbraken en honderden besmette personen.

Op donderdag 9 juli werd bekend dat men in het zuiden van de provincie Tarragona diverse corona-uitbraken heeft ontdekt. Het gaat in totaal om meer dan 80 personen die of besmet zijn of gevolgd worden en verplicht in quarantaine moeten omdat ze in aanraking zijn geweest met besmette personen. 

Het gaat om de gezondheidsdistricten Camp de Tarragona met 46 personen die in Camarles en El Perelló gevolgd worden en 34 personen die in Alcanar in het gezondheidsdisctrict Terres de l’Ebre gevolgd worden.

Niemand van deze personen moest worden opgenomen in het ziekenhuis en de meeste van deze besmette personen hebben lichte corona-symptomen. Maar na de problemen in Lerida nemen de Catalaanse autoriteiten geen risico’s en worden alle maatregelen genomen.

In de meeste gevallen zijn deze personen besmet geraakt bij familiebijeenkomsten terwijl er ook diverse leraren besmet zijn geraakt bij een bijeenkomst.

Ga naar de inhoud