De beste luchthavens van Spanje met een verrassende winnaar

De beste luchthavens van Spanje met een verrassende winnaar
Beeld: AENA / web

De beste luchthavens van Spanje met een verrassende winnaar

De luchthaven van Bilbao heeft onlangs de schijnwerpers op zich gericht door uitgeroepen te worden tot de beste luchthaven van Spanje. Dit komt voor velen als een verrassing, aangezien grotere en bekendere luchthavens zoals Madrid-Barajas en Barcelona-El Prat vaak meer aandacht krijgen.

De luchthaven van Bilbao heeft een indrukwekkende score van 8,03 van de 10 behaald in het AirHelp Score 2024 rapport, waarmee het de derde plaats in Europa inneemt en op de 29e plaats wereldwijd staat. 

De luchthaven van Bilbao, ook wel bekend als Bilbao Airport of Aeropuerto de Bilbao, is gelegen in de regio Baskenland. De luchthaven is ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava en werd gebouwd in 2000. Het ontwerp van de luchthaven is kenmerkend voor Calatrava’s stijl, met zijn innovatieve en futuristische uitstraling. 

De luchthaven van Bilbao staat bekend om zijn moderne architectuur en functionaliteit, en is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten in de regio. Met zijn unieke ontwerp en strategische ligging speelt de luchthaven een cruciale rol in de connectiviteit van Bilbao met de rest van de wereld. 

Maar naast de luchthaven van Bilbao staan er nog meer Spaanse luchthavens op de lijst met de volgende top 10:

  1. Bilbao – 8,03/10 punten
  2. Madrid – 7,92/10
  3. Ibiza – 7,77/10
  4. Barcelona – 7,73/10
  5. Sevilla – 7,68/10
  6. Valencia – 7,67/10
  7. Palma de Mallorca – 7,57/10
  8. Alicante – 7,45/10
  9. Málaga – 7,29/10
  10. Tenerife Sur – 7,24/10

Hamad International Airport in Doha heeft met een score van 8,52 de eerste plaats veroverd in de wereldwijde ranglijst. Dit is een indrukwekkende prestatie. De luchthaven van Kaapstad staat op de tweede plaats, wat de groeiende rol van Afrikaanse luchthavens in de wereldwijde luchtvaart benadrukt. Op de derde plaats vinden we Nagoya’s Chūbu Centrair International Airport, een voorbeeld van Japanse efficiëntie en klantvriendelijkheid.

Ga naar de inhoud