skip to Main Content
Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Medewerkers van de gemeente Nerja hebben tijdens een groots opgezette schoonmaakactie duizenden schoenen verwijderd uit de río Chíllar in Nerja. Het gaat hier om een populaire en drukbezochte plaats waar wandelaars nadat ze klaar zijn met hun wandeling de gewoonte hebben om hun door het water doordrenkte schoenen te dumpen.

Het natuurgebied en de rivier Chíllar worden al jaren druk bezocht door dagjesmensen en wandelaars die de verkoeling van het water opzoeken om zo te belanden bij die plaatsen waar men heerlijk verfrissend kan zwemmen. Helaas lijkt het soms wel op een pretpark en zijn er zoveel mensen (in de weekenden kan dat aantal oplopen naar de 3.000) dat het wandelen bijna onmogelijk is, laat staan het genieten van de natuur.

Toch zijn er duizenden wandelaars die succesvol de wandeling voltooien en op het einde, dus bij terugkomst, de door het water doordrenkte schoenen over de elektriciteitskabels gooien en daar volgens de gewoonte achter te laten. Niemand weet eigenlijk waar deze gewoonte of traditie vandaan is gekomen maar waarschijnlijk waren er enkele wandelaars die ooit hun schoenen in plaats van weg te gooien, de veters aan elkaar bonden en over de kabels gooiden.

Dat lijkt allemaal leuk en aardig en uiteraard is het proberen van de over de elektriciteitskabels gooien van je eigen schoenen leuk om te doen, het is daarnaast echter ook vervuilend en absoluut niet gepast in een natuurgebied. Daarom is de gemeente Nerja een campagne begonnen om dit schoenen-gooi-gedrag tegen te gaan. Als eerste moesten echter de reeds hangende schoenen worden weggehaald wat er uiteindelijk duizenden bleken te zijn. De medewerkers van de schoonmaakdienst van Nerja waren er dan ook uren mee bezig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Je vraagt je af welke idioot dit het eerste bedenkt.
  Gooien toch ook geen oude schoenen in hun eigen tuin?

 2. Verbleef voor mijn werk in Japan en probeer daar maar eens een papiertje of sigarettenpeuk op grond te gooien en je zal het geweten hebben.
  Toezicht, verbodstekens en de mensen onder elkaar die je er attent opmaken dat dit niet kan.
  Als je iets op de openbare weg gooit ( eender waar ) = geen respect voor natuur en medemens. Moet aan ieder kind worden geleerd en dan wordt het een gewoonte om dit niet te doen.

 3. Nog een “traditie” die moet verdwijnen, ze hebben er hier wat he, stierenvechten, katteloop enz..van mijn mag dit allemaal verdwijnen en zeker wat dieren betreft.
  Waarom hebben ze eigenlijk zo lang gewacht om daar paal en perk aan te stellen?
  Wie moet dat weer opkuisen? Ja, juist, zeker de toeristen niet met hun gewoontjes……al zullen er wel veel Spanjaarden tussen zitten ook.
  Zou niet graag in de plaats zijn van de mensen die deze viezigheid moeten opkuisen maar iemand moet het vuile werk doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken