Search
menu
Search

Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

Oeps ... foto ontbreekt!

Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Medewerkers van de gemeente Nerja hebben tijdens een groots opgezette schoonmaakactie duizenden schoenen verwijderd uit de río Chíllar in Nerja. Het gaat hier om een populaire en drukbezochte plaats waar wandelaars nadat ze klaar zijn met hun wandeling de gewoonte hebben om hun door het water doordrenkte schoenen te dumpen.

Het natuurgebied en de rivier Chíllar worden al jaren druk bezocht door dagjesmensen en wandelaars die de verkoeling van het water opzoeken om zo te belanden bij die plaatsen waar men heerlijk verfrissend kan zwemmen. Helaas lijkt het soms wel op een pretpark en zijn er zoveel mensen (in de weekenden kan dat aantal oplopen naar de 3.000) dat het wandelen bijna onmogelijk is, laat staan het genieten van de natuur.

Toch zijn er duizenden wandelaars die succesvol de wandeling voltooien en op het einde, dus bij terugkomst, de door het water doordrenkte schoenen over de elektriciteitskabels gooien en daar volgens de gewoonte achter te laten. Niemand weet eigenlijk waar deze gewoonte of traditie vandaan is gekomen maar waarschijnlijk waren er enkele wandelaars die ooit hun schoenen in plaats van weg te gooien, de veters aan elkaar bonden en over de kabels gooiden.

Dat lijkt allemaal leuk en aardig en uiteraard is het proberen van de over de elektriciteitskabels gooien van je eigen schoenen leuk om te doen, het is daarnaast echter ook vervuilend en absoluut niet gepast in een natuurgebied. Daarom is de gemeente Nerja een campagne begonnen om dit schoenen-gooi-gedrag tegen te gaan. Als eerste moesten echter de reeds hangende schoenen worden weggehaald wat er uiteindelijk duizenden bleken te zijn. De medewerkers van de schoonmaakdienst van Nerja waren er dan ook uren mee bezig.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?