Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Duizenden schoenen verwijderd uit het Chíllar rivier wandelgebied in Nerja

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Medewerkers van de gemeente Nerja hebben tijdens een groots opgezette schoonmaakactie duizenden schoenen verwijderd uit de río Chíllar in Nerja. Het gaat hier om een populaire en drukbezochte plaats waar wandelaars nadat ze klaar zijn met hun wandeling de gewoonte hebben om hun door het water doordrenkte schoenen te dumpen.

Het natuurgebied en de rivier Chíllar worden al jaren druk bezocht door dagjesmensen en wandelaars die de verkoeling van het water opzoeken om zo te belanden bij die plaatsen waar men heerlijk verfrissend kan zwemmen. Helaas lijkt het soms wel op een pretpark en zijn er zoveel mensen (in de weekenden kan dat aantal oplopen naar de 3.000) dat het wandelen bijna onmogelijk is, laat staan het genieten van de natuur.

Toch zijn er duizenden wandelaars die succesvol de wandeling voltooien en op het einde, dus bij terugkomst, de door het water doordrenkte schoenen over de elektriciteitskabels gooien en daar volgens de gewoonte achter te laten. Niemand weet eigenlijk waar deze gewoonte of traditie vandaan is gekomen maar waarschijnlijk waren er enkele wandelaars die ooit hun schoenen in plaats van weg te gooien, de veters aan elkaar bonden en over de kabels gooiden.

Dat lijkt allemaal leuk en aardig en uiteraard is het proberen van de over de elektriciteitskabels gooien van je eigen schoenen leuk om te doen, het is daarnaast echter ook vervuilend en absoluut niet gepast in een natuurgebied. Daarom is de gemeente Nerja een campagne begonnen om dit schoenen-gooi-gedrag tegen te gaan. Als eerste moesten echter de reeds hangende schoenen worden weggehaald wat er uiteindelijk duizenden bleken te zijn. De medewerkers van de schoonmaakdienst van Nerja waren er dan ook uren mee bezig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.