Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm na gerechtelijke uitspraak

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Er is een duidelijke afname merkbaar in het aantal mojitos verkopende personen op de stranden van Benidorm, de zogenaamde “mojiteros”. De reden daarvoor is dat de eerste mojitos verkopers door de rechter veroordeeld zijn voor ongehoorzaamheid (desobediencia). In plaats van zelf onhygiënisch gemaakte mojitos en cocktails worden er nu wel meer blikjes drank verkocht op de stranden.

Nadat een rechter in juni in Benidorm diverse mojitos verkopers veroordeeld heeft voor ongehoorzaamheid wat gepaard gaat met flinke boetes, is het aantal zogenaamde “mojiteros” sterk afgenomen op de stranden van Benidorm.

Tot aan de gerechtelijke uitspraak was het enige wat de politie kon doen een bekeuring van 300 euro uitschrijven en de mojitos in beslag nemen waarna de meeste verkopers gewoon doorgingen met hun activiteit.

Iedereen probeert geld te verdienen in de zomer maar ten eerste is het verkopen van mojitos of andere cocktails op het strand niet toegestaan en ten tweede is de herkomst van deze dranken niet echt helemaal pluis, worden ze onhygiënisch bereid en kan men er goed ziek van worden, zoals laatst op de Spaanse televisie te zien was in een documentaire over de stranden van Barcelona.

De mojitos en cocktails verkopers zijn blijkbaar bang geworden en zijn overgestapt op de verkoop van blikjes bier en frisdrank, iets wat overigens ook niet mag. Volgens de gemeente zijn er van de gebruikelijke 50 tot 60 “mojiteros” er nu nog tussen de 10 en 20 over.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.