menu: rubrieken, zoeken & meer

Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm na gerechtelijke uitspraak

Oeps ... foto ontbreekt!

Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm na gerechtelijke uitspraak

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Er is een duidelijke afname merkbaar in het aantal mojitos verkopende personen op de stranden van Benidorm, de zogenaamde “mojiteros”. De reden daarvoor is dat de eerste mojitos verkopers door de rechter veroordeeld zijn voor ongehoorzaamheid (desobediencia). In plaats van zelf onhygiënisch gemaakte mojitos en cocktails worden er nu wel meer blikjes drank verkocht op de stranden.

Nadat een rechter in juni in Benidorm diverse mojitos verkopers veroordeeld heeft voor ongehoorzaamheid wat gepaard gaat met flinke boetes, is het aantal zogenaamde “mojiteros” sterk afgenomen op de stranden van Benidorm.

Tot aan de gerechtelijke uitspraak was het enige wat de politie kon doen een bekeuring van 300 euro uitschrijven en de mojitos in beslag nemen waarna de meeste verkopers gewoon doorgingen met hun activiteit.

Iedereen probeert geld te verdienen in de zomer maar ten eerste is het verkopen van mojitos of andere cocktails op het strand niet toegestaan en ten tweede is de herkomst van deze dranken niet echt helemaal pluis, worden ze onhygiënisch bereid en kan men er goed ziek van worden, zoals laatst op de Spaanse televisie te zien was in een documentaire over de stranden van Barcelona.

De mojitos en cocktails verkopers zijn blijkbaar bang geworden en zijn overgestapt op de verkoop van blikjes bier en frisdrank, iets wat overigens ook niet mag. Volgens de gemeente zijn er van de gebruikelijke 50 tot 60 “mojiteros” er nu nog tussen de 10 en 20 over.