skip to Main Content
Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm na gerechtelijke uitspraak
La Sexta

Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm na gerechtelijke uitspraak

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder “mojiteros” op de stranden van Benidorm

La Sexta

BENIDORM – Er is een duidelijke afname merkbaar in het aantal mojitos verkopende personen op de stranden van Benidorm, de zogenaamde “mojiteros”. De reden daarvoor is dat de eerste mojitos verkopers door de rechter veroordeeld zijn voor ongehoorzaamheid (desobediencia). In plaats van zelf onhygiënisch gemaakte mojitos en cocktails worden er nu wel meer blikjes drank verkocht op de stranden.

Nadat een rechter in juni in Benidorm diverse mojitos verkopers veroordeeld heeft voor ongehoorzaamheid wat gepaard gaat met flinke boetes, is het aantal zogenaamde “mojiteros” sterk afgenomen op de stranden van Benidorm.

Tot aan de gerechtelijke uitspraak was het enige wat de politie kon doen een bekeuring van 300 euro uitschrijven en de mojitos in beslag nemen waarna de meeste verkopers gewoon doorgingen met hun activiteit.

Iedereen probeert geld te verdienen in de zomer maar ten eerste is het verkopen van mojitos of andere cocktails op het strand niet toegestaan en ten tweede is de herkomst van deze dranken niet echt helemaal pluis, worden ze onhygiënisch bereid en kan men er goed ziek van worden, zoals laatst op de Spaanse televisie te zien was in een documentaire over de stranden van Barcelona.

De mojitos en cocktails verkopers zijn blijkbaar bang geworden en zijn overgestapt op de verkoop van blikjes bier en frisdrank, iets wat overigens ook niet mag. Volgens de gemeente zijn er van de gebruikelijke 50 tot 60 “mojiteros” er nu nog tussen de 10 en 20 over.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken