Stierenvechten met protesten en fans teruggekeerd op Mallorca

Stierenvechten met protesten en fans teruggekeerd op Mallorca
Beeld: Comite Anti Stierenvechten

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden wilde geen stierengevechten meer op de eilanden maar de regionale wetten werden dankzij de Partido Popular en een klacht bij het Grondwettelijk Hof van de tafel geveegd. Op vrijdagavond vond het eerste stierengevecht na 736 dagen afwezigheid plaats in de Plaza de Toros in Palma.

Ter ere van de 90-jarige verjaardag van de stierenvechtersarena in Palma de Mallorca en om te vieren dat het weer mogelijk is om onder het mom van cultuur, sport, traditie en voor vermaak stieren te doden op de Balearen, zijn vrijdagavond diverse ‘toreros’ bijeen gekomen.

Voor een hoge opkomst van 8.700 bezoekers wisten de stierenvechters Morante de la Puebla, El Juli, El Fandi en José María Manzanares in totaal 12 stieren te doden of verwonden. Daarbij raakte Morante de la Puebla lichtgewond nadat de stier hem eventjes op de horens nam.

Tijdens het evenement dat om 19 uur begon en rond 1 uur ‘s nachts eindigde schreeuwde het bijna 9.000 koppige publiek meerdere keren ‘Arriba España’ en ‘Libertad’. 

Na het eerste gevecht liep een protestant met op zijn lichaam geschreven de tekst ‘Corridas Never Again’ de arena binnen. Volgens de krant was ook te zien dat diverse bezoekers met alcohol de arena binnengingen, iets dat volgens de wet verboden is.

Protest

De ‘espontáneo’ die de arena binnenwandelde als protest was echter niet de enige persoon die zijn/haar stem liet horen als protest tegen het doden van stieren. Voor de ingang van de arena stonden achter hekken en door de politie van de stierenvechten-fans gescheiden honderden protestanten die tegen het doden van stieren zijn.

Onder de protestanten waren ook Nederlanders die uit naam van CAS International naar Mallorca waren gekomen. Meer informatie op de Nederlandse website van CAS-international.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Zolang er mensen bestaan, zal er dierenleed bestaan! Blijkbaar???

Noemt men barbaars gedrag cultuur ?
Alle dierenleed moet gestopt worden en niet uitsluitend in Spanje, in ons eigen land ook hoor !

Je kunt niet alles uitbannen “HELAAS”, want,
hoeveel DIERENLEED is vooraf gegaan aan het stukje vlees of vis of al dat andere dat we dagelijks consumeren ???.

Persoon!ijk ben ik ook geen voorstander van stierengevechten, maar ik erger me minstens even erg aan een stel ingeweken betweters die ‘de Spanjaarden’ eens zullen komen vertellen wat ze wel en niet mogen doen. Ban alle dierenleed waar je zelf toe bijdraagt uit je leven en dan heb je misschien recht van spreken. Tot zolang is alles wat je hierover zegt of schrijft pure aanstellerij en hypocrisie.

Stop stop deze dieremishandelingen onmiddellijk. Dit is geen sport Spanjaarden wordt eindelijk eens volwassen, en mocht je toch gaan vechten dan hoop ik dat de stier je geen lang leven geeft geeft.

Voor iedereen die nog denkt dat alle Spanjaarden dit leuk en belangrijk vinden. https://www.nu.nl/weekend/5975148/hoe-de-matador-langzaam-uit-spanje-wordt-verdreven.html Overigens de streaker is een Nederlander met een discutabel imago. Ja hij komt op voor dieren, maar laat ze ook “vrij” (terwijl die beestjes geen schijn van kans hadden in de Nederlandse “wildernis”). Bovendien heeft deze man recentelijk laten weten dat Spanje het geld dat besteed wordt aan stierenvechten beter aan schoolboeken en betere zorg kan besteden… In eerste instantie dacht ik “ja…” totdat het tot me doordrong dat je voor die relatief kleine bedragen geen schoolboeken voor het land of betere zorg kunt kopen. Dat… Lees verder »

Het idee alleen al dat deze barbaarse rituele slachting ter vermaak voor een horde sadisten nog steeds mag plaatsvinden is te walgelijk voor woorden. Heeft niks met kunst of cultuur te maken. En de smoes dat de stieren een goed leven hebben gehad klopt ook niet want ze worden gedurende de 3 tot 5 jaar van hun leven geregeld getreiterd om ze te testen op hun moed. En al hadden ze 10 jaar wel goed geleefd, voor doodmartelen is NOOIT een excuus! En dan heb ik het nog niet eens over de paarden die hiervoor worden misbruikt!

Zolang de PP de macht heeft om dit voort te laten gaan zal dit dierenleed niet ophouden te bestaan.

Is het niet triest dat we in de 21e eeuw nog moeten vechten om dit wrede en gruwelijke dierenmartelen afgeschaft te krijgen!!

Ik word erg verdrietig van deze dierenkwelling. Ga fietsen, wandelen of doe iets anders zonder een dier te kwellen. Mensen zijn soms vreselijke zoogdieren.

Hopelijk worden die walgelijke sadisten op de meest vreselijke manier gedood door de stieren en liefst eerst nog een lange lijdensweg..

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.