Stierenvechten met protesten en fans teruggekeerd op Mallorca

Stierenvechten met protesten en fans teruggekeerd op Mallorca
Beeld: Comite Anti Stierenvechten

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden wilde geen stierengevechten meer op de eilanden maar de regionale wetten werden dankzij de Partido Popular en een klacht bij het Grondwettelijk Hof van de tafel geveegd. Op vrijdagavond vond het eerste stierengevecht na 736 dagen afwezigheid plaats in de Plaza de Toros in Palma.

Ter ere van de 90-jarige verjaardag van de stierenvechtersarena in Palma de Mallorca en om te vieren dat het weer mogelijk is om onder het mom van cultuur, sport, traditie en voor vermaak stieren te doden op de Balearen, zijn vrijdagavond diverse ‘toreros’ bijeen gekomen.

Voor een hoge opkomst van 8.700 bezoekers wisten de stierenvechters Morante de la Puebla, El Juli, El Fandi en José María Manzanares in totaal 12 stieren te doden of verwonden. Daarbij raakte Morante de la Puebla lichtgewond nadat de stier hem eventjes op de horens nam.

Tijdens het evenement dat om 19 uur begon en rond 1 uur ‘s nachts eindigde schreeuwde het bijna 9.000 koppige publiek meerdere keren ‘Arriba España’ en ‘Libertad’. 

Na het eerste gevecht liep een protestant met op zijn lichaam geschreven de tekst ‘Corridas Never Again’ de arena binnen. Volgens de krant was ook te zien dat diverse bezoekers met alcohol de arena binnengingen, iets dat volgens de wet verboden is.

Protest

De ‘espontáneo’ die de arena binnenwandelde als protest was echter niet de enige persoon die zijn/haar stem liet horen als protest tegen het doden van stieren. Voor de ingang van de arena stonden achter hekken en door de politie van de stierenvechten-fans gescheiden honderden protestanten die tegen het doden van stieren zijn.

Onder de protestanten waren ook Nederlanders die uit naam van CAS International naar Mallorca waren gekomen. Meer informatie op de Nederlandse website van CAS-international.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Janus

Zolang er mensen bestaan, zal er dierenleed bestaan! Blijkbaar?😢😢

sonia.declercq@gmail.com

Noemt men barbaars gedrag cultuur ?
Alle dierenleed moet gestopt worden en niet uitsluitend in Spanje, in ons eigen land ook hoor !

Ger

Je kunt niet alles uitbannen “HELAAS”, want,
hoeveel DIERENLEED is vooraf gegaan aan het stukje vlees of vis of al dat andere dat we dagelijks consumeren ???.

Miel

Persoon!ijk ben ik ook geen voorstander van stierengevechten, maar ik erger me minstens even erg aan een stel ingeweken betweters die ‘de Spanjaarden’ eens zullen komen vertellen wat ze wel en niet mogen doen. Ban alle dierenleed waar je zelf toe bijdraagt uit je leven en dan heb je misschien recht van spreken. Tot zolang is alles wat je hierover zegt of schrijft pure aanstellerij en hypocrisie.

Johanna

Stop stop deze dieremishandelingen onmiddellijk. Dit is geen sport Spanjaarden wordt eindelijk eens volwassen, en mocht je toch gaan vechten dan hoop ik dat de stier je geen lang leven geeft geeft.

Syl

Voor iedereen die nog denkt dat alle Spanjaarden dit leuk en belangrijk vinden. https://www.nu.nl/weekend/5975148/hoe-de-matador-langzaam-uit-spanje-wordt-verdreven.html Overigens de streaker is een Nederlander met een discutabel imago. Ja hij komt op voor dieren, maar laat ze ook “vrij” (terwijl die beestjes geen schijn van kans hadden in de Nederlandse “wildernis”). Bovendien heeft deze man recentelijk laten weten dat Spanje het geld dat besteed wordt aan stierenvechten beter aan schoolboeken en betere zorg kan besteden… In eerste instantie dacht ik “ja…” totdat het tot me doordrong dat je voor die relatief kleine bedragen geen schoolboeken voor het land of betere zorg kunt kopen. Dat… Lees verder »

Liesbeth

Het idee alleen al dat deze barbaarse rituele slachting ter vermaak voor een horde sadisten nog steeds mag plaatsvinden is te walgelijk voor woorden. Heeft niks met kunst of cultuur te maken. En de smoes dat de stieren een goed leven hebben gehad klopt ook niet want ze worden gedurende de 3 tot 5 jaar van hun leven geregeld getreiterd om ze te testen op hun moed. En al hadden ze 10 jaar wel goed geleefd, voor doodmartelen is NOOIT een excuus! En dan heb ik het nog niet eens over de paarden die hiervoor worden misbruikt!

leo

Zolang de PP de macht heeft om dit voort te laten gaan zal dit dierenleed niet ophouden te bestaan.

Wizza

Is het niet triest dat we in de 21e eeuw nog moeten vechten om dit wrede en gruwelijke dierenmartelen afgeschaft te krijgen!!

Theresia Jorritsma

Ik word erg verdrietig van deze dierenkwelling. Ga fietsen, wandelen of doe iets anders zonder een dier te kwellen. Mensen zijn soms vreselijke zoogdieren.

Eddy

Hopelijk worden die walgelijke sadisten op de meest vreselijke manier gedood door de stieren en liefst eerst nog een lange lijdensweg..

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.