430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje

430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje
Beeld: 123rf

430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering is bezig met een speciaal plan om werklozen die geen recht meer hebben op een uitkering een bepaald bedrag per maand te geven. Het zou volgens de krant El País gaan om 550.000 werklozen die 430 euro per maand ontvangen om zo aan de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. 

In Spanje kun je een werkloosheidsuitkering krijgen die gedurende een bepaalde tijd, afhankelijk van de gewerkte periode, te ontvangen is. Doorgaans is dat 70% van het laatst verdiende loon maar in het geval van deeltijdbanen is dat percentage lager. Het kan echter voorkomen dat een bepaalde periode verstreken is en werklozen nergens meer recht op hebben en dus ook geen uitkeringen meer ontvangen.

Het Ministerie van Werkgelegenheid bereidt nu een speciale uitkering voor die in overeenkomst met werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken moet worden. Het zou gaan om die werklozen die in de periode 14 maart tot 30 september de uitkering ‘verbruikt’ hebben en nergens meer recht op hebben. 

Volgens berekeningen gaat het om 550.000 werklozen die een extra financiële hulp kunnen krijgen van 430 euro per maand voor een periode van drie maanden. Gedurende deze drie maanden zou deze bijzonder uitkering de regering 710 miljoen euro gaan kosten. 

Meer informatie over dit speciale plan moeten later bekend worden. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.