430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje

430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje
Beeld: 123rf

430 euro per maand voor werklozen zonder uitkering in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering is bezig met een speciaal plan om werklozen die geen recht meer hebben op een uitkering een bepaald bedrag per maand te geven. Het zou volgens de krant El País gaan om 550.000 werklozen die 430 euro per maand ontvangen om zo aan de eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. 

In Spanje kun je een werkloosheidsuitkering krijgen die gedurende een bepaalde tijd, afhankelijk van de gewerkte periode, te ontvangen is. Doorgaans is dat 70% van het laatst verdiende loon maar in het geval van deeltijdbanen is dat percentage lager. Het kan echter voorkomen dat een bepaalde periode verstreken is en werklozen nergens meer recht op hebben en dus ook geen uitkeringen meer ontvangen.

Het Ministerie van Werkgelegenheid bereidt nu een speciale uitkering voor die in overeenkomst met werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken moet worden. Het zou gaan om die werklozen die in de periode 14 maart tot 30 september de uitkering ‘verbruikt’ hebben en nergens meer recht op hebben. 

Volgens berekeningen gaat het om 550.000 werklozen die een extra financiële hulp kunnen krijgen van 430 euro per maand voor een periode van drie maanden. Gedurende deze drie maanden zou deze bijzonder uitkering de regering 710 miljoen euro gaan kosten. 

Meer informatie over dit speciale plan moeten later bekend worden. 

Ga naar de inhoud