AP-7 snelweg net over de grens in Spanje richting het Zuiden gesloten vanwege natuurbrand (UPDATE)

AP-7 snelweg net over de grens in Spanje richting het Zuiden gesloten vanwege natuurbrand
Beeld: @bomberscat / twitter

AP-7 snelweg net over de grens in Spanje richting het Zuiden gesloten vanwege natuurbrand (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Autoreizigers en vrachtverkeer die over de AP-7 snelweg in Catalonië rijden richting het zuiden moeten rekening houden met files en vertragingen vanwege een natuur- en bosbrand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om zo snel mogelijk verspreiding van de vlammenzee in het kurkdroge gebied in Girona te voorkomen. Inmiddels is één weghelft op de AP-7 weer opengesteld maar er staan kilometerslange files net over de Spaans/Franse grens aan de kant van Spanje.

UPDATE: De AP-7 snelweg is sinds woensdagmiddag weer heropend maar er is op sommige plaatsen nog langzaam rijdend verkeer. In totaal heeft deze natuurbrand 4,3 hectare natuur naast de snelweg verwoest. Net zoals het wegverkeer is ook de hogesnelheidslijn in beide richtingen (Figueres en Barcelona) weer heropend.

De natuur- en bosbrand vindt plaats bij La Jonquera, net over de Spaans/Franse grens richting het zuiden (richting Spanje) naast de AP-7 snelweg. De AP-7 richting het Noorden (richting Frankrijk) is open. Vanwege de vlammenzee zijn beide weghelften gedurende enkele uren gesloten geweest maar inmiddels heeft de politie een weghelft weer opengesteld voor het verkeer. Vanwege de nabijheid van het vuur bij het spoor van de hogesnelheidstrein richting Figueres, is ook deze gedurende een tijd stilgelegd.

Op het moment van schrijven staat er een lange file en is er langzaam rijdend verkeer terwijl de brandweer op land en vanuit de lucht het vuur bestrijdt. Vanwege de droogte en de wind kan het vuur echter snel om zich heen grijpen en is inmiddels 3 hectare natuur verwoest. De brand is nog niet onder controle. De natuur- en bosbrand is ontstaan nadat een voertuig vlam vatte en het vuur oversloeg naar de struiken en planten naast de snelweg.

Ga naar de inhoud