Search
menu
Search

ANWB-nominaties Camping van het Jaar 2024: stem ook mee op de vier Spaanse kanshebbers

ANWB-nominaties Camping van het Jaar 2024: stem ook mee op de vier Spaanse kanshebbers
Beeld: via canva.com

ANWB-nominaties Camping van het Jaar 2024: stem ook mee op de vier Spaanse kanshebbers

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ANWB heeft alweer een maand geleden de genomineerde campings bekendgemaakt voor de titel Camping van het Jaar 2024. Er zijn dit jaar drie categorieën: de fijnste familiecamping, de beste kleine camping en de bijzonderste huuraccommodatie. Het is nu aan de kampeerliefhebbers om hun stem uit te brengen op hun favoriete camping. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2023. De winnaars worden daarna door de ANWB in januari 2024 bekendgemaakt.

Net zoals andere jaren zullen de Spaanse campings het ook in 2024 weer goed doen, omdat ze goed beoordeeld worden door de Nederlandse kampeerliefhebbers. Dit jaar heeft de vakjury in totaal 60 campings geselecteerd in drie verschillende categorieën met elk tien campings in binnen- en buitenland. Het gaat daarbij om:

Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret
Op deze campings kunnen kinderen naar hartenlust zwemmen en spelen met water. Er zijn waterglijbanen en de kwaliteit en uitvoering van de waterpret is van hoog niveau. De door de jury geselecteerde campings hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren.

Voor 2024 staan in deze categorie twee campings in Spanje op de lijst: Playa Montroig Camping Resort en Camping La Torre del Sol, beide in Mont-roig aan de Costa Dorada in de Catalaanse provincie Tarragona. 

Beste kleine camping
Deze campings liggen vaak in de natuur en hebben maximaal zestig staanplaatsen. De kampeerplaatsen zijn ruim. Er is geen animatie en faciliteiten (zoals een zwembad of supermarkt) zijn beperkt of niet aanwezig; hier kom je vooral voor de rust. Wel hebben de door de jury geselecteerde campings minimaal 4,5 ANWB-sterren.

In deze categorie staat voor 2024 geen Spaanse camping op de lijst.

Meest bijzondere huuraccommodatie
Een verblijf huren op de camping wordt steeds populairder. Campings spelen daar op in met steeds fraaiere en duurzame huuraccommodaties. In deze categorie hebben we campingeigenaren uitgenodigd om zelf hun meest bijzondere huurverblijf in te sturen. De jury heeft er de mooiste parels uitgehaald.

In deze categorie staan voor 2024 twee accommodaties op de lijst: Chalet s’Agaro Premium 3 aan de Costa Brava in het Catalaanse Sant Feliu de Guixols en Macarella in Son Bou op het Baleareneiland Menorca.

Ga naar anwbcamping.nl/stemmen en stem op de genomineerde campings. Stemmen kan tot en met dinsdag 31 oktober. Met het uitbrengen van je stem maak je kans op een mini-vakantie ter waarde van 400 euro voor vier personen in een verzorgde accommodatie op een van de genomineerde campings in Nederland.

Ga naar de inhoud