Staking Belgische Ryanair piloten zorgt voor 22 geannuleerde vluchten met Spanje

Staking Belgische Ryanair piloten zorgt voor 22 geannuleerde vluchten met Spanje
Beeld: Ryanair/ web

Staking Belgische Ryanair piloten zorgt voor 22 geannuleerde vluchten met Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

22 Ryanair-vluchten met vertrek of bestemming in Spanje zijn afgelast vanwege een staking door de piloten van de Ierse low budget luchtvaartmaatschappij. Deze staking vindt plaats bij de luchthaven van Charleroi in België op 14 en 15 augustus. Dit werd donderdag door de Belgische luchthaven zelf gemeld op hun website.

De luchthavens van Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Alicante, Málaga, Girona-Costa Brava, Castellón, Santander en Asturias in Spanje zijn getroffen door annuleringen van vluchten naar of vanuit Charleroi vanwege de Ryanair-staking. Dit is al de derde staking van deze soort in slechts één maand.

Door de staking op 14 en 15 augustus zijn 88 vluchten tussen Charleroi en andere Europese steden en Marokko geannuleerd. De grootste Belgische luchthaven, Zaventem, die dicht bij Brussel ligt, zal echter niet door deze staking worden getroffen.

Op maandag 14 augustus zijn er 10 vluchten tussen Charleroi en Spanje geannuleerd: vijf vluchten van Charleroi gaan naar Barcelona, Palma, Girona, Castellón, Santander en Asturias; de andere vijf vliegen de omgekeerde route, dus van Spanje naar België.

Voor dinsdag 15 augustus, een feestdag in Spanje, zijn er 12 geannuleerde vluchten: zes vluchten van Charleroi gaan naar Barcelona, Palma, Girona, Alicante, Málaga en Asturias; de overige zes volgen de omgekeerde route naar Charleroi.

De vakbonden die de staking op 14 en 15 augustus hebben georganiseerd, wijzen naar de starheid van Ryanair’s directie als reden. De piloten van Charleroi klagen over hun arbeidsomstandigheden, vooral over de rusttijden, en eisen het salarisniveau van vóór de pandemie terug. Eerdere stakingen op 15-16 juli en 29-30 juli zorgden uiteindelijk voor 120 en 96 geannuleerde vluchten.

Ga naar de inhoud