Brandweerman om het leven gekomen bij enorme natuur- en bosbrand Costa del Sol

Brandweerman om het leven gekomen bij enorme natuur- en bosbrand Costa del Sol
Beeld: Twitter

Brandweerman om het leven gekomen bij enorme natuur- en bosbrand Costa del Sol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Bij een wild om zich heen grijpende natuur- en bosbrand in de Sierra Bermeja bij Estepona, Benahavís en Jubrique aan de Costa del Sol, is bij de bluswerkzaamheden een 44-jarige brandweerman om het leven gekomen. Deze enorme brand heeft inmiddels meer dan 2.200 ha natuur in de as gelegd en zorgde voor meer dan 1.000 evacuees.

De overleden brandweerman werkte samen met honderden collega’s om de natuur-  en bosbrand onder controle te krijgen, iets wat tot nu toe nog niet gelukt is. De vlammenzee heeft inmiddels voor meer dan 2.200 ha verwoeste natuur gezorgd in de Sierra Bermeja. Er zijn meer dan 27 blushelikopters en vliegtuigen bij het bluswerk betrokken.

Vanwege het snel om zich heen grijpende vuur moesten ook meer dan 1.000 inwoners van verschillende gemeenten geëvacueerd worden. De meeste evacuees komen uit Estepona waar circa 750 bewoners van woningen in de wijken Forest Hill en Las Abejeras en Peñas Blancas langs de MA-8301 weg moesten terwijl ook 12 inwoners van Charca de la Extranjera, 67 bewoners van Huerta Padrón en 65 bij Velerín geëvacueerd moesten worden. 80 bewoners van de wijk Montemayor in Benahavís zijn ook geëvalueerd. Er moesten ook circa 370 aanwezigen in het Selwo Aventura park geëvacueerd worden. Daarbij ging het om aanwezige bezoekers en gasten in de huisjes.

Vanwege de natuur- en bosbrand is de AP-7 snelweg ter hoogte van Estepona twee keer gesloten geweest vanwege de nabijheid van het vuur maar meer nog vanwege de enorme rookontwikkeling waardoor het rijden gevaarlijk was. Verder zijn ook de MA-8302 bij Jubrique en de MA-8301 bij Estepona gesloten.

Ondertussen zijn specialisten van de brandweer op zoek naar de oorzaak van deze enorme natuur- en bosbrand die volgens de eerste berichten op twee plaatsen is ontstaan. Het is nog niet bekend of de brand is aangestoken, is ontstaan na nalatigheid of het gevolg is van iets natuurlijks.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.