Hoe Tinder ook in Spanje al tien jaar lang het daten verandert

Hoe Tinder ook in Spanje al tien jaar lang het daten verandert
Beeld: Canva

Hoe Tinder ook in Spanje al tien jaar lang het daten verandert

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ook al heb je het zelf nog niet gebruikt, dan heb je er vast wel al van gehoord. Al tien jaar lang ontmoeten mensen elkaar via de populaire telefoon applicatie Tinder. Ook in Spanje is de dating applicatie razend populair.

500 miljoen keer is Tinder al gedownload gedurende de afgelopen tien jaar. Goed voor in totaal zo een 70 miljard matches wereldwijd. Afgelopen maandag werd de applicatie tien jaar oud. Op die tijd heeft ze de wereld van het daten revolutionair veranderd, door het invoeren van een soort van ‘spel’element. Gebruikers swipen elkaar naar rechts als ze elkaar leuk vinden, of naar links als dat niet het geval is. Wanneer beide voor rechts kiezen, kunnen ze met elkaar beginnen chatten.

Dat speelse element is misschien wel de succesformule van de applicatie. Pilar, 22 jaar oud, vertelt aan de krant El Heraldo dat ze Tinder soms zelfs gebruikt voor spelletjes met haar vrienden. Zo moeten ze van hun biertje drinken iedere keer een man verschijnt die aan het vissen is, of iedere keer iemand van de groep een match heeft. Tinder is een jonge applicatie, en dat toont zich ook in haar gebruikers. De helft van de groep behoort tot generatie Z, jongeren die nu tussen de 18 en 25 jaar oud zijn.

Nochtans is Tinder niet helemaal vrij van kritiek. Veel van de gebruikers klagen dat er vaak nogal direct wordt gecommuniceerd. Mannen vallen met de deur in huis en gebruiken soms schunnige taal om de aandacht te trekken. Pilar gebruikt de applicatie om met vrouwen af te spreken. Zij geeft aan dat de berichten helemaal anders zijn. Zo krijgt ze complimenten over hoe goed ze er uit ziet of de vraag of ze iets wil gaan eten.

Vorig jaar nog voerde Tinder de knop ‘Ben je wel zeker?’ of ‘Stoort dit je’ in om wangebruik te voorkomen.

Ga naar de inhoud