Gemeente Barcelona wil dat toeristen meer gaan betalen voor het openbaar vervoer

Gemeente Barcelona wil dat toeristen meer gaan betalen voor het openbaar vervoer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona wil het gebruik van de zogenaamde T-10 kaarten voor metro en stadsbussen gaan reduceren en toeristen niet meer toestaan om deze door de gemeente gesubsidieerde kortingspassen te gebruiken. Met de T-10 kaarten kun je tien keer gebruik maken van het openbaar vervoer zoals stadsbussen en de metro, iets wat steeds vaker voorkomt onder toeristen. De gemeente wil daar nu een einde aan maken zodat de toeristen geen gebruik meer kunnen maken van deze goedkope kaarten die eigenlijk bedoeld zijn voor de inwoners en niet voor de bezoekers.

Volgens de gemeente Barcelona maakt 62,7% van de gebruikers van de bus en metro ook gebruik van de T-10 kortingspassen die gesubsidieerd worden door de gemeente Barcelona. Het gaat daarbij volgens de gemeente niet om discriminatie, iets wat bijvoorbeeld onder inwoners van de Europese Unie niet is toegestaan, maar om een verschil te hebben tussen de inwoners van de stad en de bezoekers. Met andere woorden, de gemeente Barcelona wil dat toeristen geen gebruik meer kunnen maken van de metro en stadsbussen tegen gereduceerd tarief.

De gemeente wil dat bezoekers en toeristen van Barcelona in de toekomst bijna het dubbele gaan betalen voor de T-10 kaarten waardoor dus het gebruik van de metro en stadsbussen duurder zal worden voor toeristen. Van het totaal van gebruikers van het openbaar vervoer zijn tussen de 10% en 15% toeristen. Daarnaast maken de toeristen slechts gebruik van 15 van de 165 metrostations waardoor deze extra veel mensen te verwerken krijgen. Lijndienstbus 24 lijkt tegenwoordig ook meer op een toeristenbus omdat deze de route aflegt langs o.a. bij Parque Guëll, Casa Batllo, Sant Antoni markt, La Pedrera en de Fundación Tapies.

De gemeente wil daarnaast ook dat bussen met toeristen die voor een dagje naar Barcelona komen in de toekomst gaan betalen als een soort van toeristenbelasting. Jaarlijks komen er 30 miljoen toeristen naar Barcelona waarvan zo’n 13 miljoen voor slechts een dag waarbij deze dus geen toeristenbelasting betalen (geen overnachting) maar wel gebruik maken van de stadsvoorzieningen. Daarom wil men de organisatoren van excursies naar Barcelona laten betalen voor de toeristen in de bus. De gemeente heeft uitgerekend dat er dagelijks tussen de 150 en 200 bussen de stad inrijden en in hoogzomer zelfs 250 bussen dagelijks.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.