TUI Fly België gaat weer naar Alicante-Elche vliegen

Wikimedia
Beeld: Wikimedia

TUI Fly België gaat weer naar Alicante-Elche vliegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Omdat het vliegveld Alicante-Elche gelegen in de provincie Alicante dat een van de drie provincies is van de Valencia regio sinds 1 oktober van rood naar oranje reisadvies is gegaan, heeft TUI Fly België besloten vanaf 21 oktober weer naar het vliegveld van de Costa Blanca te gaan vliegen. Dat heeft de internationale luchtvaartmaatschappij vrijdag laten weten.

Goed nieuws dus voor de overwinteraars die ondanks een oranje reisadvies toch naar de Costa Blanca willen reizen om van de mildere winterse temperaturen te genieten. Weliswaar geldt nog steeds het oranje reisadvies ‘verhoogde waakzaamheid’, maar dat weerhoudt veel Belgen er niet van om naar de Costa Blanca te reizen.

Volgens TUI Fly is de verandering van het reisadvies een week geleden goed nieuws voor duizenden Belgen die naar hun tweede woning willen gaan of op vakantie willen naar de Costa Blanca of andere gebieden in de Alicante provincie en de provincies Valencia en Castellón, alledrie op oranje geplaatst.

Toen op 4 september de Belgische autoriteiten net zoals de rest van Spanje (Op de provincie Tenerife na) de Valencia regio op rood plaatsten voerde TUI Fly nog wel vluchten uit naar o.a. Alicante en Málaga maar dat was alleen voor essentiële reizen en om reizigers terug te brengen naar België.

Ga naar de inhoud