Ale-Hop bereidt zich voor op winkels buiten Spanje en Portugal

Ale-Hop bereidt zich voor op winkels buiten Spanje en Portugal
Beeld: Ale-Hop

Ale-Hop bereidt zich voor op winkels buiten Spanje en Portugal

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De in Spanje en bij toeristen populaire winkelketen met hebbedingetjes Ale-Hop is bezig met een internationale uitbreiding. De bedoeling is dat de bekende koe van de Spaanse winkelketen Ale-Hop binnenkort in meerdere landen te zien zal zijn. Op dit moment heeft Ale-Hop meer dan 200 winkels in Spanje en Portugal maar daar is Kroatië bijgekomen en moeten nog andere landen ook Ale-Hop koeien en winkels krijgen.

De Ale-Hop winkelketen die ook bij veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers zeer geliefd is, heeft in 2019 een goed jaar gehad met meer omzet, meer winst, meer winkels en meer personeel. In 2019 wist Ale-Hop’s moederbedrijf Clave Denia een omzet te halen van 140 miljoen euro wat 16% meer was dan in 2018 terwijl het bedrijf 30,4 miljoen euro winst wist te maken. Maar in het eerste corona-jaar 2020 daalde deze omzet en winst met 50% vanwege de verplichte sluiting van winkels en het gebrek aan toeristen. De omzet voor 2021 is nog niet bekend gemaakt.

Maar deze daling van omzet en winst belet de keten niet om uit te breiden en toekomstplannen te maken. Zo moeten er dit jaar 30 nieuwe winkels bijkomen om in totaal 240 winkels te hebben in Spanje en Portugal. Tijdens de corona-crisis heeft de familie Grimalt de tijd gehad om na te denken over de toekomst en daar hoort uitbreiding naar het buitenland ook bij. 

Het eerste land buiten het Spaanse schiereiland (Spanje en Portugal) waar een Ale-Hop koe te zien is, is Kroatië waar de Spaanse keten in de stad Zadar een winkel heeft geopend. Ale-Hop heeft aangegeven naar meer Europese landen te willen uitbreiden maar weigert op dit moment deze mogelijke landen te noemen. Daarom is ons helaas niet bekend of Ale-Hop ook naar Nederland en/of België gaat komen.

De meeste Ale-Hop winkels zijn te vinden in toeristische steden en dorpen zoals langs de Middellandse Zeekust en in grote steden. Maar het gebrek aan internationale toeristen heeft ervoor gezorgd dat Ale-Hop ook winkels heeft geopend in minder toeristische steden zoals Sabadell, Badajoz, Don Benito of Lleida waarmee de keten hoopt ook de inwoners van Spanje naar de kleurige winkels te lokken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.