Donald Trump steunt Vox-leider Santiago Abascal openlijk in korte video

Donald Trump steunt Vox-leider Santiago Abascal openlijk in korte video
Beeld: @vox_es / twitter

Donald Trump steunt Vox-leider Santiago Abascal openlijk in korte video

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na vier jaar nieuws over ex-president van de Verenigde Staten Donald Trump is de sensatiestorm eindelijk wat gaan liggen. Deze week maakt een korte video echter ophef in Spanje. Donald Trump betuigde namelijk openlijk zijn steun aan Vox-leider Santiago Abascal. Onderaan dit artikel is de korte video te zien.

Afgelopen zondag was er slecht nieuws voor de leider van het extreemrechtse Vox, Santiago Abascal. Zijn partij daalde in de peilingen, een negatieve trend die bovenop een paar interne partij conflicten kwam. Gelukkig voor hem kon Abascal rekenen op de steun van een paar prominente internationale rechtse figuren. Zo staken onder meer de toekomstige Italiaanse eerste minister Giorgia Meloni, de Hongaarse Viktor Orbán en ex-president Donald Trump hem een hart onder de riem.

Blikvanger Donald Trump bestempelde Santiago Abascal als een van zijn partners in Europa. Hij nam een kort filmpje op vanuit zijn privé vliegtuig waarin hij de Vox leider bedankte voor zijn werk. Hij gaf aan dat we vandaag de dag allemaal in een bijzondere situatie leven en we “ons ervan moeten verzekeren onze grenzen veilig te stellen en een goede, conservatieve agenda aan te wakkeren”.

“Spanje is een groot land en we willen dat dat zo blijft”, concludeerde de ex-president. Hij feliciteerde Vox “Omwille van de bijzondere boodschap die het in Spanje en de rest van de wereld blijft verdedigen”.

Abascal bedankte Trump voor de steun. Hij noemde de oud president een voortrekker op vlak van veilige grenzen, en ging niet in op de beschuldigingen aan het adres van Trump. Die wordt er de laatste tijd van verdacht geheime documenten te hebben meegenomen uit het witte huis en de bestorming van het capitool op 1 Januari 2021 mee te hebben aangestoken.

Ga naar de inhoud