Een dode en zeven gewonden nadat auto terrassen oprijdt in Huelva

Een dode en zeven gewonden nadat auto terrassen oprijdt in Huelva
Beeld: @CSurNoticias / twitter

Een dode en zeven gewonden nadat auto terrassen oprijdt in Huelva

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Zondag zijn zeven mensen gewond geraakt en is een persoon overleden toen ze op een terras zaten en door een auto werden overreden. Dit dodelijk ongeval gebeurde op twee terrassen van horecagelegenheden in Gibraleón, provincie Huelva in Andalusië. De chauffeur sloeg na de aanrijding op de vlucht maar werd later aangehouden. Volgens de lokale krant gaat het niet om een ongeluk maar om ‘een aanslag’ omdat doelbewust op de groep werd ingereden.

Een persoon is zondagmiddag overleden en zeven zijn gewond geraakt na een ongeluk met een auto op twee terrassen zondagmiddag in het dorp Gibraleón (Huelva). De automobilist reed om 16.30 uur met zijn auto de terrassen op en raakte daarbij stoelen en tafels waarbij diverse aanwezige klanten geraakt werden.

Meteen na de aanrijding reed de automobilist weg waarbij hij een dode en zeven gewonden achterliet. De automobilist kon echter niet veel later aangehouden worden door de politie nadat een grote zoektocht was begonnen. Meer informatie over de automobilist is niet bekend gemaakt.

Schijnbaar riep de automobilist voordat hij een groep vrienden op een van de terrassen aanreed “¡Ahora no hablaréis mal de mí!” ofwel “nu praten jullie niet slecht meer over mij”. Daarbij overleed de 32-jarige Javier Martin die vol geraakt werd door de aanstormende auto en enkele meters door de vlucht vloog.

Ga naar de inhoud