Kledingzaken in Spanje klagen over het zomerse weer in de herfst

Kledingzaken in Spanje klagen over het zomerse weer in de herfst
Beeld: via canva.com

Kledingzaken in Spanje klagen over het zomerse weer in de herfst

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is al weken lekker zomers weer in grote delen van het Spaanse vasteland en de eilanden. Dat is natuurlijk helemaal geweldig voor de zonaanbidders, vakantiegangers en terrasjesbezoekers, maar de kledingzaken zijn er niet zo blij mee. Normaal gesproken is het druk om herfst- en winterkleding te kopen, maar dit jaar wordt er voorlopig niets verkocht.

Tegen het einde van de zomer is het normaal om winterkleding in de etalages te zien, terwijl klanten in korte broeken en mouwen rondlopen. Maar dat dit in oktober nog steeds zo is, is zorgelijk volgens de kledingwinkels. Zeker omdat dit de laatste jaren steeds vaker gebeurt. 

In veel gebieden worden hitterecords gebroken, met temperaturen boven de 30 graden en nachten rond de 20 graden. Winkels voor kleding en schoenen kijken reikhalzend uit naar de weersvoorspellingen om te zien wanneer het eindelijk koud wordt.

Het winterseizoen bij veel kledingwinkels begint rond 21 augustus, na de zomervakantieperiode. Maar de afgelopen jaren gaat de zomer nog weken door terwijl de herfst en winter langer op zich laten wachten. Vanwege deze weersomstandigheden weten winkeliers vaak niet meer wat ze in de etalage moeten hangen, terwijl klanten meer op zoek zijn nog naar zomerkleding met korting in plaats van nieuwe herfst- en winterkleding.

Ga naar de inhoud