Waarom de militaire parade van de strijdkrachten op 12 oktober wordt gevierd

Waarom de militaire parade van de strijdkrachten op 12 oktober wordt gevierd
Beeld: Ministerio de Defensa / Flickr

Waarom de militaire parade van de strijdkrachten op 12 oktober wordt gevierd

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 12 oktober wordt in Spanje de nationale feestdag ‘Día de la Hispanidad’ gevierd. Deze dag wordt gekenmerkt door een militaire parade, die traditioneel wordt gehouden in het centrum van Madrid. De parade wordt bijgewoond door de koning van Spanje en andere belangrijke staatsfunctionarissen. Maar waarom vindt deze parade plaats op deze dag?

Oorspronkelijk werd de militaire parade gehouden op 30 mei, de dag van de Spaanse strijdkrachten. Hoewel er op deze dag nog steeds militaire parades en andere militaire evenementen worden gehouden, werd de belangrijkste militaire parade van het jaar verplaatst naar 12 oktober.

In de loop der jaren is de parade een manier geworden om de banden tussen de strijdkrachten en de Spaanse samenleving te versterken. De verhuizing van de parade naar 12 oktober heeft deze band nog verder versterkt. De parade wordt nu gehouden op de dag waarop Spanje de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus herdenkt. Dit benadrukt de rol van de strijdkrachten in de Spaanse geschiedenis en cultuur.

De militaire parade is dus een belangrijk onderdeel van de Spaanse nationale feestdag. Het is een manier om de strijdkrachten te eren, de banden tussen de strijdkrachten en de samenleving te versterken en de Spaanse geschiedenis en cultuur te vieren.

Ga naar de inhoud