Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen
Beeld: Sunbiker

BARCELONA – De 36-jarige uit De Haan/Wenduine komende Belg Benoit Vanden Haute is zeven maanden geleden aan zijn reis door Europa begonnen. Dat deed de Belg op zijn fiets waarbij de kar met zonnepanelen het meest opvalt. Na zijn bezoek aan o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Italië en Frankrijk is de ‘Sunbiker’ aangekomen in Spanje, zijn eindbestemming.

Het is een Europa-reis die zeker niet voor iedereen is weggelegd maar de 36-jarige Benoit besloot zeven maanden geleden (op 1 april) toch vanuit De Haan met zijn fiets-avontuur te beginnen. Nu meer dan 13.000 km en 200 dagen later heeft hij al meer dan de helft van het oude continent gezien en is hij gearriveerd in Spanje, om precies te zijn in Catalonië.

De ‘Sunbiker’ (ciclista solar) begon in zijn vaderland België om in noordelijke richting door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen te fietsen. In Tromsø is Benoit van richting veranderd om koers te zetten naar het zuiden. Via Finland, een kleine omweg om St. Petersburg (Rusland) voor een dag te bezoeken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk en zeven maanden na zijn vertrek, Spanje.

Uiteindelijk heeft de ‘Sunbiker’ zijn lange meer dan zeven maanden durende reis beëindigd in Palamos aan de Costa Brava. Zoals Benoit op zijn website schrijft, is hij twee jaar geleden tijdens de herfstvakantie tijdens een familievakantie in Palamos geweest en dus leek hem dat een mooie plaats om te stoppen met zijn reis en de familie te herenigen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dat is goed gereden ,maar wat was het doel van de reis.

Wouw ANONIEM…..lekker aan het haarkloven? Erg hoor als je je zoooo verveeld dat je op trema’s etc. Zit te letten ppppfffff..
Lekker constructief ook!

Het is pfffff?

Erg hoor als je je zo verveelT!” (met een T dus; vergelijk: jij loopT)
Marianna

bij mijn weten is het Palamós !

Goe gedaan jong , een echte belg.

Echt hey, nog een Belg hier?
Er zijn zelfs Catalanen die bij de Belgen willen wonen en daar willen blijven, AUB stuur daarvoor niet nog meer ruil-Belgen hierheen!!!

Jeetje, wat is die een takke end omgereden zeg!

“DomDom” was kaduuk:geen update meer gehad!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.