Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen
Beeld: Sunbiker

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De 36-jarige uit De Haan/Wenduine komende Belg Benoit Vanden Haute is zeven maanden geleden aan zijn reis door Europa begonnen. Dat deed de Belg op zijn fiets waarbij de kar met zonnepanelen het meest opvalt. Na zijn bezoek aan o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Italië en Frankrijk is de ‘Sunbiker’ aangekomen in Spanje, zijn eindbestemming.

Het is een Europa-reis die zeker niet voor iedereen is weggelegd maar de 36-jarige Benoit besloot zeven maanden geleden (op 1 april) toch vanuit De Haan met zijn fiets-avontuur te beginnen. Nu meer dan 13.000 km en 200 dagen later heeft hij al meer dan de helft van het oude continent gezien en is hij gearriveerd in Spanje, om precies te zijn in Catalonië.

De ‘Sunbiker’ (ciclista solar) begon in zijn vaderland België om in noordelijke richting door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen te fietsen. In Tromsø is Benoit van richting veranderd om koers te zetten naar het zuiden. Via Finland, een kleine omweg om St. Petersburg (Rusland) voor een dag te bezoeken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk en zeven maanden na zijn vertrek, Spanje.

Uiteindelijk heeft de ‘Sunbiker’ zijn lange meer dan zeven maanden durende reis beëindigd in Palamos aan de Costa Brava. Zoals Benoit op zijn website schrijft, is hij twee jaar geleden tijdens de herfstvakantie tijdens een familievakantie in Palamos geweest en dus leek hem dat een mooie plaats om te stoppen met zijn reis en de familie te herenigen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.