Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen
Beeld: Sunbiker

BARCELONA – De 36-jarige uit De Haan/Wenduine komende Belg Benoit Vanden Haute is zeven maanden geleden aan zijn reis door Europa begonnen. Dat deed de Belg op zijn fiets waarbij de kar met zonnepanelen het meest opvalt. Na zijn bezoek aan o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Italië en Frankrijk is de ‘Sunbiker’ aangekomen in Spanje, zijn eindbestemming.

Het is een Europa-reis die zeker niet voor iedereen is weggelegd maar de 36-jarige Benoit besloot zeven maanden geleden (op 1 april) toch vanuit De Haan met zijn fiets-avontuur te beginnen. Nu meer dan 13.000 km en 200 dagen later heeft hij al meer dan de helft van het oude continent gezien en is hij gearriveerd in Spanje, om precies te zijn in Catalonië.

De ‘Sunbiker’ (ciclista solar) begon in zijn vaderland België om in noordelijke richting door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen te fietsen. In Tromsø is Benoit van richting veranderd om koers te zetten naar het zuiden. Via Finland, een kleine omweg om St. Petersburg (Rusland) voor een dag te bezoeken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk en zeven maanden na zijn vertrek, Spanje.

Uiteindelijk heeft de ‘Sunbiker’ zijn lange meer dan zeven maanden durende reis beëindigd in Palamos aan de Costa Brava. Zoals Benoit op zijn website schrijft, is hij twee jaar geleden tijdens de herfstvakantie tijdens een familievakantie in Palamos geweest en dus leek hem dat een mooie plaats om te stoppen met zijn reis en de familie te herenigen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

Dat is goed gereden ,maar wat was het doel van de reis.

Louise

Wouw ANONIEM…..lekker aan het haarkloven? Erg hoor als je je zoooo verveeld dat je op trema’s etc. Zit te letten ppppfffff..
Lekker constructief ook!

Kikihermandad

Het is pfffff😎

marianna

Erg hoor als je je zo verveelT!” (met een T dus; vergelijk: jij loopT)
Marianna

Anoniem

bij mijn weten is het Palamós !

Hugo Asceet

Goe gedaan jong , een echte belg.

Juan74

Echt hey, nog een Belg hier?
Er zijn zelfs Catalanen die bij de Belgen willen wonen en daar willen blijven, AUB stuur daarvoor niet nog meer ruil-Belgen hierheen!!!

Janus

Jeetje, wat is die een takke end omgereden zeg!

Regino

“DomDom” was kaduuk:geen update meer gehad!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.