Search
menu
Search

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Oeps ... foto ontbreekt!

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De 36-jarige uit De Haan/Wenduine komende Belg Benoit Vanden Haute is zeven maanden geleden aan zijn reis door Europa begonnen. Dat deed de Belg op zijn fiets waarbij de kar met zonnepanelen het meest opvalt. Na zijn bezoek aan o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Italië en Frankrijk is de ‘Sunbiker’ aangekomen in Spanje, zijn eindbestemming.

Het is een Europa-reis die zeker niet voor iedereen is weggelegd maar de 36-jarige Benoit besloot zeven maanden geleden (op 1 april) toch vanuit De Haan met zijn fiets-avontuur te beginnen. Nu meer dan 13.000 km en 200 dagen later heeft hij al meer dan de helft van het oude continent gezien en is hij gearriveerd in Spanje, om precies te zijn in Catalonië.

De ‘Sunbiker’ (ciclista solar) begon in zijn vaderland België om in noordelijke richting door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen te fietsen. In Tromsø is Benoit van richting veranderd om koers te zetten naar het zuiden. Via Finland, een kleine omweg om St. Petersburg (Rusland) voor een dag te bezoeken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk en zeven maanden na zijn vertrek, Spanje.

Uiteindelijk heeft de ‘Sunbiker’ zijn lange meer dan zeven maanden durende reis beëindigd in Palamos aan de Costa Brava. Zoals Benoit op zijn website schrijft, is hij twee jaar geleden tijdens de herfstvakantie tijdens een familievakantie in Palamos geweest en dus leek hem dat een mooie plaats om te stoppen met zijn reis en de familie te herenigen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?