skip to Main Content
Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen
Sunbiker

Fietsende Belg na 13.000 km in Spanje aangekomen

BARCELONA – De 36-jarige uit De Haan/Wenduine komende Belg Benoit Vanden Haute is zeven maanden geleden aan zijn reis door Europa begonnen. Dat deed de Belg op zijn fiets waarbij de kar met zonnepanelen het meest opvalt. Na zijn bezoek aan o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Rusland, Italië en Frankrijk is de ‘Sunbiker’ aangekomen in Spanje, zijn eindbestemming.

Het is een Europa-reis die zeker niet voor iedereen is weggelegd maar de 36-jarige Benoit besloot zeven maanden geleden (op 1 april) toch vanuit De Haan met zijn fiets-avontuur te beginnen. Nu meer dan 13.000 km en 200 dagen later heeft hij al meer dan de helft van het oude continent gezien en is hij gearriveerd in Spanje, om precies te zijn in Catalonië.

De ‘Sunbiker’ (ciclista solar) begon in zijn vaderland België om in noordelijke richting door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen te fietsen. In Tromsø is Benoit van richting veranderd om koers te zetten naar het zuiden. Via Finland, een kleine omweg om St. Petersburg (Rusland) voor een dag te bezoeken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk en zeven maanden na zijn vertrek, Spanje.

Uiteindelijk heeft de ‘Sunbiker’ zijn lange meer dan zeven maanden durende reis beëindigd in Palamos aan de Costa Brava. Zoals Benoit op zijn website schrijft, is hij twee jaar geleden tijdens de herfstvakantie tijdens een familievakantie in Palamos geweest en dus leek hem dat een mooie plaats om te stoppen met zijn reis en de familie te herenigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Wouw ANONIEM…..lekker aan het haarkloven? Erg hoor als je je zoooo verveeld dat je op trema’s etc. Zit te letten ppppfffff..
    Lekker constructief ook!

  2. Echt hey, nog een Belg hier?
    Er zijn zelfs Catalanen die bij de Belgen willen wonen en daar willen blijven, AUB stuur daarvoor niet nog meer ruil-Belgen hierheen!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken