Buitenlanders met vakantiewoningen houden vliegveld Alicante in leven

Buitenlanders met vakantiewoningen houden vliegveld Alicante in leven
Beeld: Vliegveld Alicante-Elche / Aene.es

Buitenlanders met vakantiewoningen houden vliegveld Alicante in leven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als er geen tweede woningbezitters of vakantiehuizen eigenaren uit andere landen waren dan was het vliegveld van Alicante-Elche op dit moment bijna een spookvliegveld geworden. Dankzij de buitenlandse woningbezitters die de corona-regels in eigen land trotseren door toch naar Spanje te reizen, zorgen ervoor dat er nog vluchten aankomen en dat er passagiers zijn bij het provinciale vliegveld van de Costa Blanca.

In de maand september (laatst bekende gegevens) maakten er bij het vliegveld van Alicante-Elche 286.993 passagiers gebruik van de installaties, een 83,4% minder dan de maand september in 2019. Deze passagiers waren afkomstig van 3.862 vliegtuigen wat 61,5% minder is dan in 2019. In totaal heeft het vliegveld Alicante-Elche tot eind september dit jaar 3.259.560 passagiers ontvangen (-72,4%) en 30.718 vliegtuigen (-61,1%).

In september kwamen er hoofdzakelijk buitenlanders aan op het provinciale vliegveld waarbij de directrice van Alicante-Elche het heeft over met name ouderen uit Groot Brittannië, Duitsland, Nederland, Zweden en België. Het zijn deze oudere reizigers die zich geen zorgen maken over een eventuele verplichte thuisquarantaine na thuiskomst en naar hun vakantiewoning of tweede woning zijn gevlogen.

In cijfers wordt er melding gedaan van 77.325 Britse reizigers die gebruik maakten van het vliegveld Alicante-Elche in september gevolgd door 57.066 Spaanse reizigers, 21.206 Duitsers, 20.098 Nederlanders, 14.659 Zweden en 14.243 Belgen.

Tot nu toe zijn er sinds begin januari tot eind september ondanks de corona-crisis die in maart begon volgens de cijfers van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena 281.402 Nederlanders die gebruik hebben gemaakt van het vliegveld Alicante-Elche terwijl dat in totaal 229.770 Belgen waren. In beide gevallen is dat meer dan de 221.848 Duitsers, 129.997 Fransen en 128.389 Zweden. Het is echter nog steeds veel minder dan de 1.083.618 Britse reizigers.

Een groot deel van deze buitenlandse huizeneigenaren voelt zich daarnaast veiliger in Spanje dan in eigen land vanwege de strengere maatregelen die men in Spanje heeft genomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.