Horeca en winkels sluiten uit protest in Benidorm

Horeca en winkels sluiten uit protest in Benidorm
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Op donderdag 12 november zullen de horecaondernemers en winkeleigenaren in Benidorm hun lokalen sluiten uit protest tegen de corona-maatregelen en het gebrek aan hulp. De ondernemers eisen meer financiële hulp om zo deze moeilijke tijden het hoofd boven water te kunnen houden en gedwongen ontslagen en sluitingen van lokalen te voorkomen. 

Donderdag 12 november om 11 uur zal er een bijeenkomst zijn op het plein van het gemeentehuis waar ondernemers hun ongenoegen laten zien. De horeca sector eist samen met de winkeliers meer financiële hulp van de gemeente Benidorm, de provincie Alicante, de regionale overheid en de centrale regeing.

Woordvoerders van de verenigingen Abreca, Cobreca en Aico geven aan dat de ondernemers zich vernederd en in de steek gelaten voelen tijdens de corona-crisis door de autoriteiten. Zeker als men de maatregelen die genomen worden in de autonome regio Valencia vergelijkt met die van bv. Murcia, Andalusië of Catalonië.

Ondernemers willen dat er belastingverlagingen komen vanuit de centrale overheid maar ook lokale en regionale belastingverlagingen zoals de onroerend goedbelasting of het vuilnis, riolering en motorrijtuigenbelasting.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.