Horeca en winkels sluiten uit protest in Benidorm

Horeca en winkels sluiten uit protest in Benidorm
Beeld: Twitter

Horeca en winkels sluiten uit protest in Benidorm

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op donderdag 12 november zullen de horecaondernemers en winkeleigenaren in Benidorm hun lokalen sluiten uit protest tegen de corona-maatregelen en het gebrek aan hulp. De ondernemers eisen meer financiële hulp om zo deze moeilijke tijden het hoofd boven water te kunnen houden en gedwongen ontslagen en sluitingen van lokalen te voorkomen. 

Donderdag 12 november om 11 uur zal er een bijeenkomst zijn op het plein van het gemeentehuis waar ondernemers hun ongenoegen laten zien. De horeca sector eist samen met de winkeliers meer financiële hulp van de gemeente Benidorm, de provincie Alicante, de regionale overheid en de centrale regeing.

Woordvoerders van de verenigingen Abreca, Cobreca en Aico geven aan dat de ondernemers zich vernederd en in de steek gelaten voelen tijdens de corona-crisis door de autoriteiten. Zeker als men de maatregelen die genomen worden in de autonome regio Valencia vergelijkt met die van bv. Murcia, Andalusië of Catalonië.

Ondernemers willen dat er belastingverlagingen komen vanuit de centrale overheid maar ook lokale en regionale belastingverlagingen zoals de onroerend goedbelasting of het vuilnis, riolering en motorrijtuigenbelasting.

Ga naar de inhoud