Thermomix en ‘Monsieur Cuisine’ maker Lidl voor de rechter

Thermomix en ‘Monsieur Cuisine’ maker Lidl voor de rechter
Beeld: Lidl Vs Thermomix

Thermomix en ‘Monsieur Cuisine’ maker Lidl voor de rechter

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De producent van de keukenrobot Thermomix heeft de Duitse supermarktketen Lidl voor de rechter gesleept vanwege vermeende plagiaat. Volgens Vorwerk heeft Lidl bij het produceren van de eigen keukenrobot Monsieur Cuisine diverse basis aspecten van de Thermomix gekopieerd en het Vorwerk Thermomix-octrooi geschonden.

Elke keer wanneer Lidl de eigen keukenrobot Monsieur Cuisine van het merk Silvercrest in de aanbieding doet ontstaat er een gekkenhuis. In een normale situatie staan er rijen met mensen bij de supermarkten en zijn de Lidl keukenrobots in no time uitverkocht op internet.

Aan de ene kant ook wel logisch want de originele Thermomix heeft een verkoopprijs vanaf 1.000 euro terwijl de Monsieur Cuisine van de Lidl voor zo’n 360 euro in de winkel ligt. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat de verkopen van de Thermomix achteruit zijn gegaan en die van de Monsieur Cuisine juist gestegen.

Vorwerk is de producent van de Thermomix en zal op dinsdag tegenover de rechter en de advocaten van de Lidl staan in Barcelona. Vorwerk eist 10% van de omzet die de Lidl heeft gehaald en nog zal halen met de verkoop van de Monsieur Cuisine in Spanje omdat ze het patent van de Thermomix hebben verbroken door een kopie te produceren en gebruik te maken van dezelfde technieken.

Lidl ontkent dat zijn keukenrobot van het merk Silvercrest inbreuk maakt op het Thermomix-octrooi en vraagt ​​de rechtbank om het Vorwerk-octrooi ongeldig te verklaren wegens ‘gebrek aan nieuwheid en inventiviteit’ door middel van een andere wederzijdse procedure.

Ga naar de inhoud