Geen gratis rolkoffers meer in de cabine bij Vueling

Geen gratis rolkoffers meer in de cabine bij Vueling
Beeld: Freepik

Geen gratis rolkoffers meer in de cabine bij Vueling

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling volgt Ryanair en Norwegian met het rolkoffer beleid. Dat wil zeggen dat het vanaf nu niet meer gratis is om een rolkoffer als handbagage in de cabine mee te nemen. Het extra betalen voor de rolkoffer start op 23 november voor de reizigers met het Tarief Basic. In tegenstelling tot Ryanair mag de rolkoffer gratis worden afgegeven bij de inscheckbalie.

Vanaf 23 november is het alleen nog mogelijk om gratis een kleine tas of rugzak mee te nemen als handbagage in de cabine bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Reizigers die echter een Optima, Family of TimeFlex ticket hebben geboekt, die normaal 50% tot 100% duurder zijn, mogen nog wel de rolkoffer meenemen in de cabine.

Reizigers met Tarief Basic die extra bijbetalen mogen ook de rolkoffer of handkoffer meenemen in de cabine. Premium klanten en diegenen die reizen met een Space One of een Space Plus stoel mogen hun handkoffer ook mee aan boord nemen, naast hun handtas.

De reizigers die een basistarief hebben moeten hun rolkoffer bij de incheckbalie afgeven en daar hoeft niet extra voor bijbetaald te worden, in tegenstelling tot bv. Ryanair. Als de rolkoffer echter afgegegeven wordt bij het boarden van het vliegtuig dan moet de reiziger ter plaatse bij de gate 25 euro betalen.

Gratis is en blijft een tas of kleine rugzak met de afmetingen 40x20x30 cm die tijdens de vlucht onder de stoel geplaatst moet worden. Alles (waaronder ook de aankopen op de luchthaven) moet volledig onder de stoel voor je passen, zodat het niet uitsteekt en geen obstakel vormt.

De rolkoffer mag niet groter zijn dan 55x40x20 cm en niet zwaarder zijn dan 10 kilo. Het meenemen van de rolkoffer is alleen gratis als je een Optima, Family of Time Flex ticket hebt geboekt, priority boarding hebt bijbetaald of een stoel op de eerste rijen hebt gereserveerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.