Inwoners Spanje geven gemiddeld 242 euro uit aan Black Friday kortingsdagen

Inwoners Spanje geven gemiddeld 242 euro uit aan Black Friday kortingsdagen
Beeld: Freepik

Inwoners Spanje geven gemiddeld 242 euro uit aan Black Friday kortingsdagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Je kunt er niet meer omheen, Black Friday, de kortingsdag die van oorsprong alleen gevierd werd op internet maar tegenwoordig overal te merken is. Of het nou om elektronica gaat, kleding, reizen, personenwagens, woningen, verzekeringen en banken … ze bieden allemaal wel een of andere korting aan met Black Friday.

Op vrijdag 26 november is het dit jaar zo ver, Black Friday. Veel mensen in Spanje kunnen echter niet wachten en daar springen winkels op in door reeds een of twee weken voor de Black Friday vrijdag al met kortingen te beginnen. Een van de grootste online verkopers (en bedenker van de term Black Friday) Amazon is ook al eerder begonnen met de kortingen.

Maar doen de inwoners van Spanje mee met de ‘Viernes Negro’ of niet? Uit onderzoek van de website Milanuncios.com blijkt dat in 2021 zo’n 76% van de inwoners van Spanje mee zal doen met de Black Friday korting gekte. Per persoon wordt gemiddeld 242 euro uitgegeven. Maar 49% van de ondervraagden geeft aan zich zorgen te maken over het gebrek aan producten vanwege de transportcrisis etc.

Maar dat percentage is niet overal hetzelfde, zo geven mannen gemiddeld 80 euro meer uit met 283 euro ten opzichte van 202 euro bij de vrouwelijke koopjesjagers. Ook de leeftijd speelt een rol want in de groep 18-24 jaar wordt 274 euro uitgegeven waarvan ongeveer 15% uitgegeven wordt aan tweedehands spullen, iets wat een tendens blijkt te zijn dit jaar.

Het merendeel van de Black Friday kopers zoekt naar mode (37%) gevolgd door elektronica (34%) maar dat is afhankelijk of het om vrouwen of mannen gaat die kopen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat 20% van de artikelen en producten die men op die dag koopt voor de Kerstdagen bedoeld zijn als geschenk voor anderen of voor verjaardagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.