Spaanse spermabanken zoeken spermadonors

Spaanse spermabanken zoeken spermadonors
Beeld: 123rf

Spaanse spermabanken zoeken spermadonors

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De Spaanse spermabanken zoeken spermadonors want er is niet genoeg voorraad om aan de vraag te voldoen. De Fundació Puigvert in Barcelona werd in 1986 als eerste openbare spermabank opgericht en sindsdien heeft dat geleid tot meer dan 1.500 baby’s in 42 jaar tijd. Maar nu trekt men aan de noodklok want er is te weinig sperma en daarom wordt naar spermadonors gezocht.

De Catalaanse Fundació Puigvert heeft een spermabank (banco de semen) wat in feite een opslagplaats is voor geconserveerd sperma. Spermabanken zijn vaak gelieerd aan een ziekenhuis, in dit geval het Hospital de Sant Pau in Barcelona. Het opgeslagen sperma wordt gebruikt voor kunstmatige inseminatie (inseminación artificial) met donorsperma.

Lesbische stellen, alleenstaande vrouwen en echtparen waarvan de man blijvend geen levende zaadcellen produceert, kunnen na gesprekken met een psycholoog en een medische onderzoek in aanmerking komen voor kunstmatige inseminatie.

Maar omdat er een steeds grotere vraag is naar kunstmatige inseminatie is men op zoek naar spermadonors omdat het op veel plaatsen ontbreekt aan donorsperma. Daarbij is het volgens de Fundació Puigvert belangrijk dat de donor realiseert dat het niets vreemds is om sperma te doneren en dat het een daad van solidariteit is.

Om een spermadonor te worden moet je aan enkele eisen voldoen die HIER vermeld staan. Alle donors doorlopen een grondige screening om de fysieke en mentale gezondheid te evalueren. Alleen donor-kandidaten die gezond zijn en die voldoen aan de regelgeving worden aanvaard en opgenomen in het donorprogramma. 

Spermadonors moeten tussen de 18 en 35 jaar oud zijn en gezond zijn. Donaties kunnen op beperkte basis worden gecompenseerd zoals voor het ongemak of reis- en arbeidskosten die voortvloeien uit de donatie van sperma. Het aantal keren dat een donor sperma kan doneren hangt af van elk individu en wordt bepaald door Fundació Puigvert.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.